10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Slike su bitan dio većine marketinških i digitalnih sadržaja. Bez obzira jeste li snimali vlastite fotografije ili se pouzdali u zalihe za vaše poslovne potrebe, nikad ne zapostavite uređivanje. Ako se ne bavite fotografijom ili dizajnom, nema potrebe za plaćanjem opsežnog softvera za uređivanje. Sve besplatne usluge na ovom popisu omogućuju vam uređivanje osnovnih elemenata fotografije, poput svjetline, zasićenosti, zumiranja (obrezivanja), veličine i još više. Većina vam omogućuje dodavanje efekata, a mnogi će vam pomoći u stvaranju kolaža i drugih marketinških materijala.


# 1: Photoshop Express Editor

Adobe Photoshop je vjerojatno najpoznatiji softver za uređivanje fotografija. To je ujedno i prilično ulaganje. Prije nego što se obvezate, pogledajte Photoshop Express Editor. Nema sva zviždanja plaćenog softvera, ali ovisno o vašim potrebama možda je više nego dovoljno. To biste trebali primijetiti program je temeljen na pregledniku i podržava samo jpg datoteke ispod 16 MB.

Adobe mora održavati reputaciju, tako da definitivno nije razočaravajući besplatni urednik. Imat ćete pristup osnovnim alatima koji omogućuju prilagođavanja poput rotacija, promjena veličine, izloženost, izoštravanje i smanjenje crvenih očiju. U beta verziji postoje i alati poput izmicanja i paljenja. Dodajte zabavnu estetiku poput efekta skice ili pop boje. Kao što možete vidjeti sa snimke zaslona u nastavku, uređivač olakšava pregled vašeg efekta prije nego što počnete, ili možete početi s klikom.

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

# 2: FotoFlexer

FotoFlexer uređivač radi isključivo na stolnim preglednicima i moj je osobni favorit. Izgleda pomalo zastarjelo, ali nemojte dopustiti da vas to zavara. Dovoljno je napredan da vam omogućuje prijenos više fotografija i rad sa slojevima:

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Kao što gore prikazano snimka zaslona, ​​također su pokrivene osnove uređivanja. Možete automatski popravljati, zakretati, prilagođavati nijansu, zasićenost i svjetlinu, obrezati, popraviti crvene oči i još mnogo toga. Postoji značajka koja vam omogućuje jednostavno stvaranje kolaža. U odjeljku “Ukrasi” možete dodati naljepnice svojoj slici, izraditi plakat, dodati obrub ili tekst sa svjetlucavima. Odjeljak „Uljepšajte“ možete oštriti ili popraviti mrlje.

Zaista postoji puno nepotrebnih značajki ako samo tražite savršene fotografije bloga ili biltena, ali dodaci ne oduzimaju mogućnosti uređivača.

# 3: Pixlr Editor

Pixlr je jedan od najpopularniji uređivači fotografija sa preglednika na internetu i to s dobrim razlogom. Brzi test besplatne verzije pokazao mi je koliko su njihovi alati za uređivanje opsežni, a sučelje je slično plaćenoj verziji Photoshopa.

Umjetničko djelo možete dizajnirati ispočetka ili prenijeti sliku za uređivanje. Svi su osnovni alati za uređivanje nadohvat ruke. Možete obrezati, zamagliti, izoštriti ili snimiti sliku prema sadržaju svog srca. Ali postoje i oni napredniji alati koji su korisni pri stvaranju umjetnosti, a ne samo poboljšati fotografiju. Na raspolaganju su gumica za brisanje, četkica i kanta, olovka, alat za zamjenu boja, spužva (koristi se na slici ispod) i još mnogo toga.

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Nisam volio da je sučelje prepuno oglasa, ali to je mala žrtva za sve alate. Plaćena verzija Pixlr-a, nazvana “Pixlr Pro”, ima čist ekran za uređivanje bez oglasa i nudi predloške za dizajn stvari poput izbornika, pozivnica, kupona. i još mnogo toga, zajedno s nekim drugim alatima. Možete pristupiti besplatnoj probnoj verziji plaćene verzije.

Savjet stručnjaka:
Trebate web mjesto za dijeljenje svojih fotografija sa svijetom? Pogledajte naš popis najboljih proizvođača web stranica za fotografije web lokacija za fotografije.
Wix je sjajno mjesto za početak. Možete besplatno izgraditi potpuno funkcionalnu web stranicu, a i to je lako. Wix nudi nevjerojatne predloške za fotografe.

# 4: Fotor

Fotor je još jedan izuzetno dinamičan uređivač fotografija i dizajner. Postoje tri različita sučelja za uređivanje za uređivanje fotografija, izradu kolaža ili dizajn marketinških materijala poput programa, pozivnica, letaka ili izbornika. Možete dizajnirati posjetnice, logotipe, pa čak i natpise.

Jedna od najznačajnijih karakteristika je sposobnost dizajniranja postova i omota na društvenim medijima:

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Volim da postoji Vodič na ekranu za uređivanje vodi vas kroz ono što svaki alat radi. Možete urediti sve osnovne elemente kao što su krivulje, veličina i kontrast. Postoje portreti za uklanjanje mrlja i mogućnosti usana za portrete ili možete dodati tekst, naljepnice ili okvire na bilo koju fotografiju.

Najveća je mana što se u besplatnim izmjenama nalazi vodeni žig. Pro (plaćena) verzija usluge je bez oglasa, ima napredne značajke, nema vodenih žigova i više prostora za pohranu.

# 5: PiZap

Besplatna verzija PiZap-a ima jedno od najintimitivnijih sučelja koje sam vidio u besplatnom internetskom uređivaču fotografija. Čim odaberete besplatnu opciju, vidjet ćete upit za prijenos fotografije. Možete je prenijeti sa svog računala, različitih web lokacija društvenih medija, kao i sa DropBox-a i Google diska.

Osnovni elementi poput zasićenosti, svjetline, boje i kontrasta mogu se podesiti na klizačima s desne strane zaslona. Možete dodati tekstualne mjehuriće, efekte šminke, naljepnice, okvire ili koristiti alat za bojanje. Postoji čak i alat koji će vam pomoći da brzo stvorite meme.

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

# 6: BeFunky

Kao i neki drugi urednici koje sam spomenuo, BeFunky također ima mogućnosti uređivanja fotografija, izrade kolaža i dizajniranja. Imaju sve alate za uređivanje koje sam spomenuo u ovom postu kao što su oštrenje, podešavanje boje i alati za uljepšavanje. BeFunky ima na raspolaganju veći broj učinaka i umjetničkih filtera od svojih konkurenata, no većina je dostupna samo na plaćenoj verziji usluge. Ispod sam koristio Sepiju na fotografiji dionica koju je pružio BeFunky.

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

# 7: iPiccy

Kao i Fotor, i iPiccy također ima tri osnovne mogućnosti uređivanja fotografija, dizajna i izrade kolaža. Možete stvoriti sliku ispočetka ili je poslati za uređivanje. Možete besplatno uređivati ​​osnovne elemente slike, uljepšati portrete, raditi sa slojevima, slikati i dodavati okvire ili teksture besplatno. Na slici ispod dodala sam okvir zrcala, grunge teksturu i dodir snijega iz svog jedinstvenog izbornika efekata praznika:

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Volim to, čak i s oglasima, sučelje za uređivanje je čisto. Svaki alat ima izbornik koji se pojavi kad kliknete na njega, tako da možete urediti elemente efekta / detalja točno po svojoj želji.

Savjet stručnjaka:
Kod nekih graditelja web stranica čak ni ne trebate vanjski alat za uređivanje. Weebly nudi ugrađeni uređivač slika s velikim brojem filtara i postavki prilagodbe, tako da nikad ne morate napustiti platformu. Ovo vam može uštedjeti tonu vremena!

# 8: Ribbet

Ribbet vam omogućuje izradu redoviti kolaži, oblikuju kolaže ili kartice pored urednika fotografija. Kao i gotovo svaki spomenuti primjer, i ovaj uređivač ima mogućnosti obrezivanja i mijenjanja veličine i omogućuje vam uređivanje osnovnih elemenata fotografija.

Tamo su “Auto” značajke za mnoge elemente koji prilagođavaju određene elemente savršenstvu, ovo je sjajno ako želite poboljšati svoj imidž bez trošenja puno vremena provodeći različite razine. Ispod sam koristio “boost” efekt kako bih boje zalaska sunca zaista popadao.

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

# 9: FotoJet

FotoJet ima iste tri mogućnosti kao i većina usluga koje sam dosad pregledao, uključujući izradu Facebook i Instagram oglasa s više različitih predložaka. Također vam omogućavaju rad sa slojevima i imaju veliku galeriju isječaka organiziranu po kategorijama.

Iako napredna, plaćene značajke jasno su označene krunicom, Ne sviđa mi se činjenica da se čini da se vaše “suđenje” pokreće automatski. To biste također trebali primijetiti u vrijeme pisanja, uređivanje fotografija nije kompatibilno sa Chromeom. Ispod sam na fotografiju pisaćih strojeva koristio efekt “stare fotografije”:

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

# 10: LunaPic

Za završetak “besplatnih” opcija uređivanja, vratit ćemo se osnovnom uređivaču. Poput FotoFlexera, i Lunapic izgleda da ima arhaično sučelje i izgled, ali više je nego što upada u oči. Iza osnovnih alata za uređivanje, kao što su obrezivanje, crtanje, brisanje i bojanje, postoje i neki čudni efekti.

Ne mislim da je stil padajućeg izbornika uopće intuitivan, ali ako se igrate dovoljno s LunaPic-om sigurno možete stvoriti jedinstvenu sliku. Ispod sam koristio efekte stripa, crtića i kaleidoskopa kako bih potpuno izmijenio fotografiju:

10 najboljih programa besplatnog uređivanja fotografija (+3 plaćeno)

Savjet stručnjaka:
Ako planirate objavljivati ​​fotografije na svojoj web stranici, društvenim mrežama ili ih čak slati e-poštom, optimizacija ih je obavezna. Nitko ne želi čekati da se preuzmu ogromne slikovne datoteke. S web planetom kompresor slike, možete napraviti JPG i PNG datoteke do 80% manje bez narušavanja kvalitete.
Niste sigurni koji format datoteke biste trebali koristiti? Ne propustite naš zgodan vodič.

Plaćeni programi za uređivanje fotografija

# 1: Elementi Photoshopa

Naše besplatne opcije započeo sam s Photoshopom, pa mi se čini da bi najprije trebalo razgovarati o jednoj od njihovih plaćenih opcija. Photoshop Elements namijenjen je posebno za uređivanje fotografija. Tamo su brzi, vođeni i stručni načini kako bi se prilagodili nečijim mogućnostima uređivanja, i organizacija za fotografije i vodiči su uključeni. Sa softverom poput ovog lako možete integrirajte videozapise u foto kolaže, razvijte širok izbor marketinških materijala i dijelite svoje kreacije daleko i šire.

# 2: PicMonkey

PicMonkey je usluga za uređivanje fotografija utemeljena na pregledniku. Nude dvije plaćene pretplate, Basic i Pro verziju. Osim osnovnih alata za uređivanje koje ste vjerojatno upoznati, oni nude više nijansiranih opcija za retuš ljepote tako da možete promijeniti nečiju boju kose i učiniti da ona izgleda potpuno prirodno. Također imaju vrhunske mogućnosti uokvirivanja slika, uključujući “muzejsku kvalitetu”, “polaroid” ili nešto potpuno prilagodljivo. Tu je i 3.000+ grafika / ikona, 60+ efekata i filtera, 230+ fontova i 2.400+ predložaka.

# 3: Tucia

Ako više volite ljudski dodir, Tucia je za vas! Njihovi interni urednici fotografija učinit će sve za vas – obično u roku od 24 sata (ovisno o količini vaše narudžbe). Mogu raditi poput dodavanja digitalne šminke, retuširanja kože, HDR efekata, uklanjanja neželjenih pogrešaka u fotografiji, dodavanja tonova, filtera, tekstura i još mnogo toga! Ako vaše poslovanje ovisi o visokokvalitetnim specijaliziranim slikama, ali nemate interne mogućnosti, ovo bi mogla biti izvrsna opcija.

Pronalaženje savršene slike

Kada vaše poslovanje ili proizvod nisu osobito vizualni, pola izazova za uređivanje fotografije je doslovno pronalaženje. Svaki blog, oglas i većina objava na društvenim mrežama trebaju sliku – ili će u najmanju ruku imati korist od jednog. Ali kad vodite tvrtku, možda nemate vremena fotografirati svoje sadržaje. Tu se pojavljuju fotografije sa fotografijama. Pogledajte naš popis 20+ najboljih web-mjesta da biste pronašli besplatne fotografije dionica za pronalaženje slika koje možete besplatno koristiti.

Nakon što pronađete savršenu fotografiju, ne zaboravite je urediti. Fotografije s fotografijama mogu biti spasilačke, ali nedostatak im je taj što ih svi mogu koristiti. Dakle, trebate dodati efekte i pobrinuti se da njihova estetika odgovara vašoj marki kako biste ih učinili svojim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map