10 razloga zašto je e-pošta dobra za posao

Širenje društvenih medija i oglašavanje s pretraživačkim pretraživanjima daje malim i srednjim poduzećima više mogućnosti nego ikad da dođu do svoje publike. Pa zašto se onda obratiti staromodnom mediju poput e-pošte?


Prvo, popis pretplatnika e-pošte izravna je veza s vašim kupcima i izgledima, pa je nemoguće ažuriranjem algoritma prepoloviti doseg popisa pretplatnika preko noći (poput Facebooka). I drugo, popis pretplatnika resurs je kojim upravljate, tako da natjecatelj ne može odjednom udvostručiti troškove dolaska pred svoju publiku (poput PPC-a).

Ali postoji treći, najvažniji, razlog. ROI je tamo. E-pošta i dalje privlači pažnju ljudi, učinkovito isporučuju poslovne poruke, potiču konverzije i drže ljude da se vraćaju za privilegiju što im ih prodajete. Nijedan drugi marketinški ili prodajni kanal ne može tvrditi isto.

Ali nemojte da prihvatite moju riječ. Tvrdi podaci pružit će vam sve potrebne dokaze.

# 1. Američki radnici potroše 25% svog dnevnog čitanja e-pošte

E-pošta je dobra za posao, jer su svi opsjednuti čitanje je kao preusmjeravanje. Istraživanje tvrtke Adobe Systems Inc. to pokazuje prosječni američki radnik s bijelim ovratnikom provodi 6,3 sata dnevno samo provjeravajući e-poštu. A to dolazi s velikim upozorenjem – 90% ih je priznalo da je barem dio tog vremena koristilo i za provjeru svoje osobne e-pošte.

E-pošta omogućuje vam slanje poruka pred ljudima koji imaju potrošnju u točno određeno vrijeme u kojem traže odvlačenje pažnje od svog radnog dana. Marketinško slanje ljudi ima punu pažnju ljudi, posebno kada je alternativa šefova e-pošta.

# 2. Devet od deset e-mailova Dođite u Inbox

E-pošta je dobra za poslovanje jer će vaša publika zapravo dobiti poruku. Istraživanje pružatelja usluga e-pošte Monitor kampanje pokazuje to prosječni organski doseg objave na Facebooku iznosi otprilike 2%. Suprotno tome, 90% e-poruka koje pošaljete na svoj popis pretplatnika bit će dostavljeno.

Izrada sadržaja košta novac. A ako želite da vaša publika vidi poruke koje plaćate, e-pošta je bolji kanal. Svaki dolar koji potrošite za stvaranje objava na društvenim mrežama vidjet će samo mali dio vaše publike. Ali resurse utrošene za slanje e-pošte zapravo će vidjeti velika većina njegove publike namijenjene.

Zato se neka rješenja e-pošte poput GetResponse specijaliziraju za povećanje stope isporuke. Pogledajte naš GetResponse stručni pregled da biste saznali više o platformi.

# 3. Gotovo 75% potrošača preferira e-poštu

E-pošta je dobra za poslovanje jer je ono što potrošači preferiraju. Kada je istraživačka tvrtka Marketing Sherpa pitala potrošače da im preferiraju kanal koji bi im plasirali brandovi, odgovor je bio nevjerojatan – blizu tri od četiri navedena e-maila.

10 razloga zašto je e-pošta dobra za posao

Društveni mediji i oglašavanje na pretraživačkoj mreži su popularni, ali kad su u pitanju SMB-ovi koji žele biti primijećeni tamo gdje su dobrodošli, ne postoji zamjena za pristiglu poštu. Na tom mjestu vas potrošači najviše prihvaćaju dok ste na Internetu.

# 4. Više od 40% potrošača nagradit će vas za marketing za njih

E-pošta je dobra za poslovanje jer potrošači žele vrijednost koju donosi, a spremni su dati mnogo toga kako bi je dobili. Istraživanje tvrtke PunchTab pokazalo je da 59% potrošača ne želi redovno primati e-poštu kada sadrži nagrade, već je 41% njih voljno podijeliti osobne podatke kako bi ih dobilo..

E-pošta ne omogućuje vam samo da pronađete svoju angažiranu publiku – nagradit će vas njihovim osobnim podacima tako da ih možete koristiti kao dio marketinške i prodajne strategije i drugdje.

# 5. E-pošta je 40% bolja u kupovini od društvenih medija

Podaci pokazuju da je e-pošta popularna. Stoga ne čudi da je i posao dobar jer se ta popularnost prevodi u akvizicijsku moć. Istraživanje McKinseyja to pokazuje Marketing putem e-pošte je 40% učinkovitiji kao kanal stjecanja marki od Facebooka ili Twittera.

Izgradnja praćenja društvenih medija važan je kanal marki, ali može se teško istaknuti i primijetiti. Čak i ako ste primijećeni, za pažnju svoje publike uvijek se natječete s drugim brandovima. Suprotno tome, e-pošta je intimna i usamljena. Ako se povežete s nekim tamo, vjerovatno ćete uvjeriti tu osobu da postane klijent koji plaća.

# 6. Oko 10% prometa web stranica može se pretvoriti u pretplatnike na popise e-pošte

E-pošta je dobra za poslovanje jer čak može pretvoriti promet web mjesta u dugoročnu vezu. Istraživanje koje je citirao The Content Strategist pokazuje da omjer konverzije vašeg web mjesta u e-poštu – mjerenje koliko jedinstvenih posjetitelja web mjesta pretplati na vašu listu e-pošte – može biti od 7% -12% za tvrtke e-trgovine..

Ono što je sjajno u ovoj statistici jest da će većina ovih pretplata potjecati iz želje za popustima i drugim promotivnim ponudama. Dakle, ne samo da rastete svoj popis, već to radite i s pretplatnicima zainteresiranim za pretvaranje u kupce.

# 7. Potrošači kliknu na sadržaj unutar e-pošte do 40% vremena

E-pošta je dobra za poslovanje jer pokreće angažman. Istraživanje Marketing Land-a pokazuje da stopa klikova za otvaranje e-pošte – koja mjeri koliko je otvorenih e-poruka također sadržavala vezu unutar njih – može doseći i do 40%.

To pokazuje da izrada popisa e-pošte nije pokazatelj ispraznosti. Dostavljanje pretplatničkog sadržaja e-poštom donosi ne samo prikaze, već i angažman. Možete ga koristiti kao most da biste prešli jaz između svoje publike i vaših proizvoda i direktno odvesti potrošače do mjesta na kojem mogu izvršiti konverziju.

Kako bi vam maksimizirali ovaj potencijal, neki davatelji rješenja e-pošte poput AWeber nude na umu specijalizirane predloške dizajnirane s najboljim praksama za pretvorbu web stranica. Pogledajte naš stručni pregled AWeber da biste saznali više o tome kako njihovi obrasci za prijavu na web stranicu mogu vam pomoći da svoj web promet iskoristite za rast svoje pretplatničke liste.

# 8. Stope konverzije e-pošte e-pošte 5 puta su veće od Facebooka

To bi trebalo biti iznenađenje da je e-pošta dobra za poslovanje: mnogo je učinkovitija u stvaranju konverzija nego na društvenim mrežama. Istraživanje tvrtke GrowCode pokazuje da je prosječna stopa konverzije prospekta poslanog na web mjesto e-trgovine putem e-pošte 10,2% – pet puta više od Facebooka.

Zapravo su tri puta vjerojatnije konverzije potencijalnih klijenata iz prometa e-pošte od onih iz izravnog prometa, naglašavajući sposobnost e-pošte za filtriranje prometa do publike koju ne zanima samo vaš proizvod, već je spreman i voljan kupiti..

# 9. E-pošta je preko 2x učinkovitija u pretvaranju na mobilne nego društvene

E-pošta je dobra i za poslovanje jer se njezina sposobnost pretvorbe proširuje i na mobilni. Istraživanje Shopifyja o više od milijarde dolara mobilne prodaje na Black Friday / Cyber ​​Monday 2017 prodaje pokazalo je da su posjetitelji prodavaonica e-trgovine koje e-pošta navodi putem e-pošte pretvarali 4,29% vremena – nasuprot samo 1,81% za preporuke na društvenim mrežama.

10 razloga zašto je e-pošta dobra za posao

Bilo da je riječ o stolnom ili mobilnom telefonu, e-pošta je bolja u pretvaranju potencijalnih klijenata od ostalih glavnih kanala na kojima SMB usmjeravaju svoje resurse i napore..

# 10. E-pošta zadržava četiri od pet kupaca

E-pošta je dobra za poslovanje jer se ne pretvara samo – klijente stalno vraća za još. Istraživanje emarketera pokazuje da je stopa zadržavanja za korisnike pretvorene putem e-pošte 80%. To je gotovo dvostruko veće stope za društvene medije (44%) i plaćene pretrage (43%).

E-pošta omogućuje vam da ostanete u kontaktu s kupcima. Možete pratiti dodatne ponude proizvoda ili jednostavno nastaviti razgovor. U svakom slučaju, kanal vam omogućuje izgradnju dugotrajne veze koja se ne završava jednom kupnjom.

E-pošta nije samo učinkovitija – jeftinija je i lakša za upotrebu

Doseg društvenih medija i plaćena pretraživanja dolaze po cijeni. S jedne strane, društvene mreže su svjesne pretjerane ovisnosti poduzeća o svojim kanalima za interakciju s publikom i neprestano mijenjaju algoritme kako bi smanjile doseg organske proizvodnje. S druge strane, PPC tražilice vas stavlja u žestoku konkurenciju koja natječe ponude i više.

Nasuprot tome, rješenje e-pošte poput Stalnog kontakta omogućit će vam komunikaciju s bilo kime s popisa pretplatnika, onoliko često koliko želite i uz malu fiksnu naknadu. Možete doseći publiku koja je empirijski dokazana da ostvaruje konverziju za mali dio troškova drugih kanala. Pogledajte naš stručni pregled stalnih kontakata da biste saznali više o mogućnostima platforme.

Bez obzira na to kako gledate, e-pošta je kanal u koji mala i srednja preduzeća trebaju uložiti. Što duže čekate da počnete uzimati kanal što je ozbiljnije moguće, više novca ostavljate na stolu.

izvori

https: //www.huffingtonpost.com/entry/check-work-email-hours-survey_us_55ddd168e4b0a40aa3ace672
https: //www.campaignmonitor.com/resources/guides/why-email/
https: //www.marketingsherpa.com/article/case-study/customer-communication-by-channel
https: //loyalty360.org/content-gallery/daily-news/customer-loyalty-shouldnt-be-about-rewarding-high-spenders-insight-from-pun
www.mckinsey.com/insights/marketing_sales/why_marketers_should_keep_sending_you_emails
https: //contently.com/2015/07/13/the-magic-content-marketing-ratio-email-conversion-rate/
https: //marketingland.com/the-email-metric-you-should-be-tracking-but-arent-8879
https: //www.growcode.com/blog/ecommerce-conversion-rate/
https: //www.smartinsights.com/ecommerce/ecommerce-analytics/ecommerce-conversion-rates/
https: //inboundrocket.co/blog/6-reasons-why-email-marketing-is-important-for-internet-marketing/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map