6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

Iako je sigurno najpoznatiji pružatelj usluga hostinga i imena domena, GoDaddy više nije najbolja opcija. Suvremeno tržište hostinga ispunjeno je inovativnim tvrtkama koje se neprestano pritiskaju i zapravo nema razloga da zaostajete.


Nažalost, postoji dosta područja u kojima se GoDaddy prepustio. Tvrdi se da nudi „nagrađivanu“ 24/7 podršku, ali bilo koji od njihovih kupaca može vam reći kako razgovor obično nije dostupan. U svojim pokušajima da kontaktiram podršku, doživio sam upravo to.

Cijene su još jedan problem, s dijeljene hosting usluge koštaju nekoliko puta više od onoga što nude konkurenti GoDaddy. Čimbenik nedostatka zajedničkih značajki i broja porasta, a zaključak je prilično jednostavan. Vrijeme je da potražimo alternative GoDaddyju.

Ne brinite, jer sam pretraživao vaše internetske mreže. Neki od pružatelja usluga na mojoj listi bolji su za početnike, dok su drugi za teške uteze napravljeni na nebu. Važan je dio da će svi poboljšati vaše iskustvo gostovanja – a vjerojatno će i uštedjeti novac.

Naše najbolje GoDaddy alternative

 • Hostinger – Hosting s povoljnim cijenama koje i dalje pruža izvrsne performanse širom svijeta.
 • SiteGround – Opremljeno dodatnim značajkama za povećanje brzine vaše web stranice širom svijeta.
 • A2 hosting – Sve što GoDaddy može učiniti, A2 može i bolje. Sve iste usluge, samo poboljšane – i jeftinije.
 • InMotion hosting – Pruža osobnu podršku i snažne planove, posebno za američke kupce.
 • Zamašnjak – Jednostavna platforma koja je savršena za početnike i one koji traže cjelovito mrežno poslovno rješenje.
 • Namecheap – Najjeftiniji dobavljač imena domena na tržištu, štiti vašu privatnost s WhoisGuardom.

Što tražimo u najboljim alternativama za GoDaddy

Sve alternative GoDaddyja koje sam ovdje izradio pružit će vam više vrijednosti na sljedećim područjima:

 • Snažne dodatne značajke – GoDaddy pruža osnovni paket koji je dobar za osnovne web stranice. Izvrsne web stranice zahtijevaju poboljšanja performansi, sigurnosne pakete, sigurnosne kopije i još mnogo toga. Sa sljedećim domaćinima jednostavno ćete dobiti više za manje.
 • Uključen SSL – SSL certifikati već duže vremena nisu neobavezni jer Google rangira web stranice s SSL višom. Umjesto da vam SSL prodaju za dodatnu cijenu, kao što to radi GoDaddy, većina tih domaćina uključuje ga besplatno.
 • Dostupna, profesionalna podrška – Lijepo je što GoDaddy obećava da će biti dostupan, ali tražim podršku koja će zapravo biti. I ne samo to, želim da budu profesionalci. Pravi profesionalci koji znaju uloge i nedostatke hostinga i zapravo vam mogu pomoći.
 • Planovi s povoljnijim cijenama – Dno crta je važna, a GoDaddy cijene samo ne smanjuje. Bolja vrijednost za novac je naziv igre ovdje.

U redu, krenimo.

1. Hostinger – Pouzdan hosting s uslugom podrške 24 sata dnevno

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

Hostinger opslužuje gotovo 30 milijuna kupaca, a u rukavu nema jednog, već dva asa: cijenu i podršku. Brzi posjet početna stranica tvrtke, a vjerojatno ćete se naći u nevjerici.

Prijavljivanje za dvogodišnji plan može vam neto neto mjesečna cijena koja je do šest puta jeftiniji od GoDaddy’s-a. Najbolji je dio hostinga koji je konstantno pouzdan – s preko 99,9% produženog rada i velikim brzinama za učitavanje stranica. Lako je vidjeti zašto Hostinger dobiva takve sjajne kritike.

Što se tiče podrške, Hostinger sramoti GoDaddyja. Podrška za chat uživo odgovorit će vam za nekoliko minuta, ako ne i sekunde, 24/7/365. Agenti su pravilno obučeni i mogu vam pomoći u bilo čemu, od povezivanja vaše domene do optimizacije WordPress-a.

Jedan od primjera je nedostatak SSL certifikata u osnovnim planovima. Moraju ih se kupiti zasebno, ali ukupni će i dalje biti manji u odnosu na GoDaddy.

 • Cijene hostinga – Za početak im je malo, ali tijekom prodaje mogu potrošiti ispod dolara ili eura.
 • Besplatna imena domena – Dostupno sa Premium i Business planovima, ako se prijavite na godinu ili više.
 • podrška – Znanje i lako dostupan, daleko vik od GoDaddyjeve “Podrška za chat trenutno je offline”.
 • Velik prostor na disku i širina pojasa – Polazeći od najosnovnijeg plana.

2. SiteGround – Istinsko premium iskustvo, prepuno jamstva i dodataka

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

SiteGround je jedan od prvih izbora za sve koji traže kvalitetan hosting, od početnika do ozbiljnog programera. Recenzenti ga sigurno vole. Cijene na prvi pogled mogu izgledati malo, ali važno je razumjeti što planovi sadrže.

Čak i osnovni SiteGround plan, StartUp, dolazi s an SSL certifikat, besplatne dnevne sigurnosne kopije i integracija spremna za rad s mrežom za dostavu sadržaja Cloudflare (CDN). CDN je moj osobni favorit, jer on zaista stavlja vašu web stranicu na globalnu kartu.

S CDN-om, lokacija vaših posjetitelja ne postaje problem, kako se vaša web stranica nalazi na mnogim posredničkim poslužiteljima. Ako je vaša publika u cijelom svijetu, ova će se značajka osigurati da svi mogu brzo učitati vašu web stranicu.

 • Besplatni SSL certifikati – Cinch za instaliranje i konfiguriranje. Samo pokažite i kliknite, a web stranica će biti zaključana.
 • Besplatne dnevne sigurnosne kopije – U slučaju da išta pođe po zlu (to se ponekad i radi kod mene), vratite se iz jučerašnje sigurnosne kopije.
 • Cloudflare CDN – Rijetko uključena u osnovne planove, ova će vam usluga doista omogućiti da opslužujete svjetsku publiku.
 • Migracija web mjesta – Bez obzira upotrebom automatskog alata ili traženja podrške SiteGround-a za pomoć, web-lokacija GoDaddy može se za trenutačno preseliti u bolji dom.

3. A2 hosting – po povoljnim cijenama i optimiziran za visoke performanse

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

A2 hosting nije definiran nekim značajkama ubojice; usluga je jednostavno superiornija GoDaddy’s. Podsjećajući na rane dane GoDaddy-ja, A2 stvarno razumije potrebe svojih kupaca.

Tvrtka nudi različita rješenja za hosting, od dijeljenja do preprodavača. Planovi preprodavača znatno su jeftiniji od cijena GoDaddy-ja, i nema konkurencije u pogledu brzine, radnog vremena i razine podrške.

Ako tražite novu i poboljšanu verziju GoDaddy-a, idite s A2. Većina recenzenata se slaže.

 • 99,9% garancija za produženo vrijeme i velike brzine utovara – Da biste postigli zadovoljstvo posjetiteljima i pružili vam duševni mir.
 • Podrška 24/7/365 – Brzi i vrlo profesionalni, ovi momci pomoći će vam u postavljanju vaše web stranice i rješavanju problema s kojima se možete susresti.
 • Vrijednost plana – U odnosu na GoDaddy, planovi su jeftiniji i s boljim specifikacijama.
 • Neograničena sredstva – Neograničen prostor na disku i propusnost, čak i na osnovnom programu Lite.

4. InMotion hosting – Učinkovitost napajanja za američku publiku

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

Ime kućanstva u kućanstvima koja cijene dobar hosting, InMotion Hosting jedna je od posljednjih velikih privatnih tvrtki na tržištu. Zašto je to važno? Jer, nažalost, kupovanje velike korporacije ima negativan utjecaj na kvalitetu.

InMotion još uvijek vodi tim koji je pokrenuo tvrtku prije gotovo 20 godina, i to pokazuje. Podrška je osobna i pažljiva, planovi su prilagođeni današnjim potrebama, a performanse su zagarantovane.

Za američke klijente, ovaj je korisnik bez razmišljanja. Danas je teško doći do podatkovnih centara na obama i američkih predstavnika podrške. Za kupce širom svijeta, preporučujem pronalaženje tvrtke s podatkovnim centrom u vašoj blizini.

 • Besplatni SSL certifikati – Uključeno u sve planove.
 • BoldGrid graditelj – Vlasnički program za povlačenje i ispuštanje za WordPress koji omogućuje veliku prilagodbu. Bio sam vrlo zadovoljan svojim rezultatima.
 • Besplatna domena – Sa planovima za 12 i 24 mjeseca.
 • SSD hosting – Visokokvalitetni hardver u vrhunskim podatkovnim centrima ključ je dobrog hostinga.

Ako želite znati više o InMotion hostingu, pročitajte našu stručnu recenziju.

5. Zamašnjak – Jednostavno kao što može biti, čak i za početnike

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

Zamašnjak se malo razlikuje od ostalih domaćina na ovom popisu. Tvrtka se fokusira na pružanju usluga sveobuhvatnog hostinga i stavlja veliki naglasak na jednostavnost korištenja.

Od predmemoriranja dodataka i vraćanja točaka do CDN-a i alata za rad u tijeku tima, planovi Flywheel-a savršeni su za upravljanje vašim mrežnim poslovanjem. Ne morate birati usluge različitih davatelja usluga.

Imena domena jedina su iznimka i morat ćete ih kupiti od zasebnog dobavljača. Srećom, Flywheel će vam pomoći da povežete svoje s hostingom.

Planovi su skuplji od ostalih domaćina na ovom popisu, a važno je da prije prijave provjerite popis značajki. Ovisno o tome koliko alata smatrate korisnim, Flywheel će biti fantastična investicija ili nepotreban trošak. Otkrijte što misli naš stručni recenzent.

 • nacrti – Brzo napravite web mjesto pomoću jednog od nacrta Flywheela. To omogućava brzu implementaciju novih projekata i privremenih stranica.
 • Google Cloud infrastruktura – Web stranice s hostijom pružaju se putem Google Cloud-a, a resurse se može prilagoditi prema potrebi.
 • Jedinstven hosting panel – Umjesto cPanela, Flywheel koristi posebno razvijenu nadzornu ploču. Po mom mišljenju početnicima će biti mnogo lakše upravljati.
 • Freelancer platforma – Razvojni programeri web stranica mogu pomoću Flywheela stvoriti web stranice i lako ih prenijeti na klijente.

6. Namecheap – Najbolje ponude za nazive domena

6 najboljih GoDaddy alternativa za hosting, domene i prodavače 2020

GoDaddy je popularan izbor za hosting web stranica, ali dao je ime po prodaji domena. I dalje je najveći registar domena na svijetu, ali i ovdje je konkurencija postala kruta.

Zašto biste trebali kupiti domenu od specijaliziranog dobavljača kao što je Namecheap, a ne samo dobiti domenu kod svog pružatelja usluga hostinga? Lako. U budućnosti možda želite promijeniti hosting, ali uvijek ćete htjeti zadržati svoju domenu.

Ako ste spremni kupiti domenu zasebno, na vašem popisu prvo bi trebao biti imenjak. To pruža najjeftinija imena domena na tržištu (provjerio sam), pa čak i dodaje WhoisGuard pretplatu besplatno.

 • Sjajne cijene – Najjeftinija imena domena na tržištu.
 • WhoisGuard zaštita – Uključeno u sve domene. Bez WhoisGuarda, svatko može pokrenuti Whois pretraživanje na vašoj domeni i dobiti vaše podatke o registraciji, uključujući puno ime i adresu. WhoisGuard takve informacije čini privatnim.
 • Jednostavna upravljačka platforma – Jednostavno se prijavite, odaberite svoju domenu i jednostavno ažurirajte poslužitelje imena s web-hostinga.
 • Usluge hostinga – Tvrtka također pruža rješenja za hosting, a možda bi mogla biti u rangu s GoDaddy-jevim. Moja preporuka je, ipak, da se držite imena domena.

Da biste saznali više o Namecheap-u, pročitajte našu detaljnu recenziju.

Vrijeme je za pomicanje od GoDaddyja

Po meni, trošak web stranice GoDaddy pravi je prekidač. Kad je moguće dobiti više i manje platiti, zašto bi se itko držao GoDaddyja?

Bez obzira želite li ugostiti web mjesto, kupiti ime domene ili otvoriti preprodavačicu – tržište ima izvrsne alternative. I ne samo to, većini njih je izuzetno lak prijenos postojeće web stranice na njihovu platformu.

Koju biste odabrali? To uglavnom ovisi o vašim potrebama. Hostinger doista pruža fantastičnu uslugu po smiješnoj cijeni, ali zbog snage i mogućnosti, Osobno bih išao sa SiteGroundom.

Jedna preporuka koju ću dati je da vi kupite svoje ime domene od Namecheap-a. To je potpuno ista domena, samo jeftinija.

Sljedeća tablica može vam pomoći u usporedbi dobavljača:

Naziv domeneSSL uključenPlanovi preprodavačaDodatne značajke
HostingerMože se kupiti; besplatno na godinu dana na godišnjim Premium i Business planovimaNa poslovnom planuNije dostupnoGraditelj web stranica
SiteGroundMože se kupitiNa svim planovimaDostupnoCDN (Cloudflare), dnevno sigurnosno kopiranje, izrada web stranica, besplatni alat za migraciju i migraciju
A2 hostingMože se kupitiNa svim planovimaDostupnoNeograničena sredstva, besplatna migracija
InMotion hostingMože se kupiti; besplatno u trajanju od jedne godine na bilo koji plan od 12 ili 24 mjesecaNa svim planovimaDostupnoSigurnosni paket web stranica, sigurnosne kopije, neograničeni resursi, BoldGrid builder
ZamašnjakNije dostupnoNa svim planovimaDostupnoPredmemoriranje, CDN (brzo), izrada sigurnosnih kopija, okruženja za postavljanje, besplatna migracija
NamecheapMože se kupiti za vrlo jeftino; besplatno na godinu dana sa svim planovimaNa svim planovimaDostupnoWhoisGuard uključen u sve domene
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map