InMotion vs HostGator – Koji web domaćin je prikladan za vas? 2020

Kupili ste novi web domaćin, a InMotion Hosting i HostGator i dalje se pojavljuju. Nije iznenađujuće – jeftine su, imaju sjajne značajke, i puno ih ljudi preporučuje. Ali koji biste trebali odabrati?


Neću te ostaviti da čekaš do kraja da otkrijem koji preporučujem. Ja bih odabrao InMotion vs HostGator – ali ako želite znati što InMotion čini boljim, morat ćete nastaviti čitati!

Za ovaj stručni pregled stavio sam InMotion Hosting vs HostGator na pet važnih područja:

1Round 1: Hosting InMotion je brži – ali HostGator je pouzdaniji2Round 2: InMotion vam daje ime domene i više – Značajke HostGator su ograničene3Round 3: HostGator naplaćuje dodatnu sigurnost – InMotion ga uključuje za Free4Round 4: HostGator izgleda jeftinije – ali je li inMotion bolja vrijednost? 5 krug 5: HostGator ima puno udžbenika – InMotion ima više osobne podrške6Izaberite InMotion za sigurno hosting s puno dodataka {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"ItemList","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"Ime":"1. krug: Hosting InMotion je brži \ u2013, ali HostGator je pouzdaniji","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Okrugli 1 – InMotion-hosting-Je-Brže —– A-Hostgator-Je-više-Pouzdana"} {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj"2,"Ime":"2. krug: InMotion vam daje naziv domene i više. HostGator značajke su ograničene","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Okrugli 2 – InMotion-Daje-Vi-a-Domain Name-a-više —– Hostgator -Features-Are-Limited"} {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"Ime":"3. krug: HostGator naplaćuje dodatnu sigurnost; InMotion uključuje besplatno","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Okrugli 3 – HostGator-troškovi-dodatnu za-sigurnost —– InMotion-Uključuje-to-za -Besplatno"} {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"Ime":"Četvrto kolo: HostGator čini se jeftinijim, no je li InMotion bolja vrijednost?","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Okrugli 4 – Hostgator-Čini-jeftinije —– A-Je-InMotion-a-bolje-vrijednost-"} {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"Ime":"5. krug: HostGator ima puno udžbenika. InMotion ima više osobne podrške","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Okrugli 5 – Hostgator-ima-puno-of-tutoriali —– Inmotion-je-More-Personal Podrška"} {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 6,"Ime":"Odaberite InMotion za siguran hosting s puno dodataka","uRL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / INMOTION-vs-Hostgator \ / # Izaberi-InMotion-za-Secure-hosting-s-Mnogo-of-Dodaci"}]}

1. krug: Hosting InMotion je brži – no HostGator je pouzdaniji

Google preporučuje da ciljate da se vaše web stranice u potpunosti napune u roku od dvije sekunde – ili riskirate da izgubite preko 53% potencijalnih posjetitelja koji će kliknuti i potražiti negdje drugdje. Po mom mišljenju, koliko dobro izgleda vaš web domaćin trebao bi biti prvo što pogledate – ali nemojte samo vjerovati onome što tvrde web domaćini, to je često više hipstera nego istine!

Na primjer, InMotion Hosting oglašava svoju uslugu kao “Siguran, brz, & Pouzdan “- iako je relativno brz, njegova pouzdanost nije velika kao HostGator.

Rezultat Google pretraživanja InMotion hostinga

InMotion koristi SSD pogone za svoju brzinu i nudi “Max Speed ​​Zones” (što je samo maštovit način za reći da možete odabrati poslužitelj koji je najbliži vašoj ciljanoj publici). Kao rezultat, kada hostujete InMotion, možete očekivati ​​da će se vaše stranice dobro učitati u roku od dvije sekunde. Ako vam trebaju još veće brzine, InMotion hosting hosting u oblaku ima puno značajke za povećanje brzine.

Traka grafikona koja prikazuje prosječno vrijeme odziva poslužitelja InMotion Hosting tijekom godinu dana

Međutim, u pogledu pouzdanosti, InMotion je imao određenih problema. Pouzdanost se mjeri u smislu produženja i dok InMotion ima 99,9% jamstva za produženo vrijeme, bilo je slučajeva da je nevjerojatno kratko pao. U jednom posljednjem mjesecu, produženje rada smanjilo se na samo 99,6% – što je gotovo tri sata zastoja u mjesecu, a 1 sat 40 minuta toga bilo je u jednom danu.

Naravno, dobit ćete male kredite na svom računu ako produženje radnog vremena padne ispod 99,9%, ali to neće nadoknaditi gubitak posla ako vaša web lokacija ne radi više od 90 minuta.

Brzine učitavanja stranice HostGatora pod dvije su sekundarne Googleove preporuke, ali u nekim slučajevima i jedva. Kao i InMotion, HostGator koristi HDD pogone u svojim zajedničkim hosting planovima, pri čemu je SSD pohrana dostupna samo kroz skuplje planove za hosting u oblaku. Ne nudi druge značajke za povećanje brzine – a kada usporedite brzine učitavanja stranice HostGator s InMotionom, vidjet ćete da je HostGator znatno sporiji.

Traka grafikona koja prikazuje prosječno vrijeme odziva poslužitelja HostGator tokom godinu dana

No, u pogledu pouzdanosti, HostGator dosljedno održava prosječni mjesečni produžetak od 99,95% i više, pri čemu je većina mjeseci u prošloj godini dostigla 99,98% i 100% produženog vremena. Čak i najgori mjesec (s 99,95% produžetka) iznosi samo 21 minutu stanke.

A pobjednik je: U ovom krugu nema jasnog pobjednika. InMotion Hosting pobjeđuje HostGator po brzini, ali njegova slaba pouzdanost je razočaravajuća. Poslužitelji HostGatora neće učitati stranice vaše web stranice tako brzo, ali bar se nećete morati brinuti zbog pretjeranog prekida rada.

2. krug: InMotion vam daje naziv domene i više – HostGator značajke su ograničene

Točne značajke koje trebate pružiti vašem web hostingu ovisit će o vrsti web stranice koju želite izgraditi – ali postoje neke uobičajene značajke koje ćete vjerojatno tražiti, kao što je količina dostupnog prostora za pohranu, koliko web stranica možete ugostiti na jednom računu i je li uključeno ime domene.

Da bih olakšao usporedbu, stavio sam sve pojedinosti koje su vam potrebne u preglednu tablicu, ali imam nekoliko stvari koje prvo želim istaknuti..

Broj web stranica

U osnovnom planu InMotion-a, Pokreni, dobivate dvije domene. Ako želite neograničene web stranice, morate nadograditi na njegov najskuplji plan, Pro. Uz osnovni plan hatchlinga HostGator, možete ugostiti samo jednu web stranicu – svi ostali planovi HostGator daju vam neograničene domene.

S HostGatorom, međutim, morate imati na umu nešto, čak i ako su dopuštene neograničene web stranice, ne možete graditi web lokacije za druge ljude i naplaćivati ​​ih za hosting na vašem web prostoru. Da biste to učinili, morat ćete provjeriti HostGator-ove prodajne pakete.

Sigurnosne kopije

InMotion nudi “ljubazne sigurnosne kopije” ograničene na maksimalno 10 GB – a savjetujemo vam da se ne oslanjate na tu značajku jer sigurnosne kopije nisu zagarantovane. Umjesto toga, InMotion preporučuje da kupite paket Backup Manager kao dodatak vašem planu.

Uz HostGator, morate imati dodatak CodeGuard Basic za automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija vašeg web prostora. Naravno, možete napraviti ručne sigurnosne kopije sa svog cPanela, ali to ne omogućuje jednostavne mogućnosti vraćanja.

Spremanje za “neograničeno”

I InMotion i HostGator tvrde da nude neograničenu količinu prostora za pohranu, ali vidio sam i druge domaćine koji zapravo ograničavaju svoje neograničeno gostovanje. Stoga sam kontaktirao prodajne timove putem live chat-a rekavši im da imam web stranicu od 60 GB koju želim prenijeti.

InMotion Hosting je odmah priznao da je 60 GB previše, i umjesto toga bih trebao odabrati VPS (virtualni privatni poslužitelj). Kasnije su pojasnili da web stranice veće od 50 GB nisu dopuštene u InMotionovim zajedničkim hosting paketima.

Razgovor s uslugom gostovanja klijenata o neograničenom prostoru za pohranu

Bilo je teže dobiti direktan odgovor od podrške HostGatora, koji me je u početku usmjerio u Pravila o prihvatljivoj upotrebi. Na kraju sam mogao pojasniti da dok god nisam pohranjivao medije koji nisu korišteni na mojoj web stranici, nema ograničenja. HostGator ima pravo ukloniti vaš sadržaj bez upozorenja ako smatra da upotrebljavate pretjeranu količinu prostora..

Razgovor s korisničkom podrškom za HostGator u vezi s neograničenim prostorom za pohranu

svojstvoInMotion hostingHostgator
Skladišni prostorNeograničeno (ali u stvarnosti ograničeno na 50 GB)Neograničeno (podložno pravilima prihvatljive uporabe)
Povrat novca zagarantovan90 dana45 dana
Besplatno ime domeneDa, besplatno prvu godinuNe
Broj web stranicaDva na Planu pokretanja, šest na Snazi, neograničeno na ProJedan na Hatchling planu, Neograničeno na sve ostale, ali da biste ugostili web stranice za druge ljude, morate imati HostGator plan preprodavača
Automatske sigurnosne kopijeLjubazno sigurnosno kopiranje ograničeno na 10 GBDostupno samo putem dodatka (CodeGuard Basic)
Besplatni SSL certifikatDa, po svim planovimaDa, po svim planovima
Širina pojasaNeograničenNeograničen
Besplatna migracija web mjestaDaDa, u prvih 30 dana
Računi e-pošteNeograničenNeograničen
Instalacija aplikacije jednim klikomDaDa
Graditelj web stranicaDa, uključen je napredni graditelj web stranica BoldGridDa, osnovni graditelj web stranica

A pobjednik je: InMotion hosting. Njeni planovi uključuju besplatno ime domene i naprednijeg izrađivača web stranica, što ga čini pobjednikom kada su u pitanju značajke. Uz to, s InMotion-om ne postoji posebna zabrana hostinga web lokacijama za druge ljude na vašem računu.

3. krug: HostGator naplaćuje dodatnu sigurnost – InMotion uključuje besplatno

Pitanja sigurnosti, a uz sve veću količinu zlonamjernog prometa i napada brutalnim silama, HostGator jedna je od rastućeg broja hosting kompanija koje važnost sigurnosti vide kao sredstvo povećanja svojih prihoda.

Uključene sigurnosne značajke HostGatora apsolutni su minimum – ograničeno na tjedno skeniranje zlonamjernog softvera koji skeniraju samo do pet web stranica. Za zaštitu od zlonamjernog prometa, DDoS-a (distribuiranog uskraćivanja usluge) i pokušaja hakiranja, morat ćete kupiti plan SiteLock kao dodatak, povećavajući troškove vašeg hostinga.

InMotion Hosting uključuje sigurnosne značajke u sve svoje planove. Ima ugrađeni sigurnosni paket koji nudi zaštitu od hakiranja i DDoS napada. Također uključuje SmartWall Threat Defense Solution, zaštitni zid web aplikacije (WAF) namijenjen zaštiti vaše web stranice od svih vrsta zlonamjernog prometa i ubrizgavanja skripti.

A pobjednik je: InMotion hosting. Kako se ne očekuje da ćete platiti dodatno za svoju sigurnost, to je jasan pobjednik u ovom krugu. Za još više informacija, naše stručni pregled daje vam prijavu na sigurnosnom paketu InMotion-a. HostGator prisiljava vas da platite sigurnosne značajke koje bi trebali pružiti svi web domaćini.

Četvrto kolo: HostGator čini se jeftinijim – ali je li pomicanje bolja vrijednost?

Ako imate mali proračun, onda odaberite najjeftinija ponuda za hosting možda se čini najboljim pristupom, ali često najjeftiniji domaćini ne nude najbolju vrijednost za novac. Morate uzeti u obzir dodatne troškove značajki – poput sigurnosti – koje InMotion hosting uključuje, ali HostGator dodatno naplaćuje.

Može vas iznenaditi kada otkrijete da su cijene InMotion-a gotovo dvostruko veće od HostGator-ove reklame za početni termin, InMotion i dalje djeluje na boljoj vrijednosti. Evo zašto:

 • Na najosnovnijem planu InMotion vam omogućuje da postoje dvije web stranice, dok je HostGatorov uporedivi plan ograničen na jedno.
 • S InMotion-om morate platiti samo dvije godine unaprijed kako biste postigli najbolje cijene – s HostGatorom morate platiti tri godine.
 • InMotion uključuje besplatno ime domene prve godine.
 • Sigurnosne značajke InMotion-a uključene su besplatno – s HostGatorom dodatne sigurnosne značajke povećavaju mjesečnu stopu za najmanje 50%.
 • Što se tiče obnove, cijene InMotion-a povećavaju se samo za oko 20% – cijene HostGator-a povećavaju se do 60%.
 • InMotion ima 90-dnevno jamstvo povrata novca, dvostruko duže od HostGator-ovog.

A pobjednik je: U pokretu. Dokazujući da najjeftiniji ne znači uvijek najbolja vrijednost, InMotion vam daje više za vaš novac.

5. krug: HostGator ima puno udžbenika – InMotion ima više osobne podrške

Web hosting je rijetko (ako ikad) bez problema, pa je važno da znate da možete dobiti pomoć od korisničke podrške kad vam zatreba – bez obzira u to doba dana ili noći.. HostGator i InMotion Hosting nude podršku 24 sata dnevno, putem telefona, e-pošte i razgovora uživo.

Što se tiče kvalitete podrške, moje iskustvo s InMotionom bilo je bolje od mog iskustva s HostGatorom. Čini se da je tim za podršku InMotion poznavajući, odgovarati na moja pitanja izravno, umjesto da me jednostavno upućuje na članke u bazi znanja – što je HostGator više puta činio.

Međutim, HostGator ima korisniju bazu znanja i nudi preko 500 video tutorijala kako bi vam pomogao da najbolje iskoristite svoje web hosting. InMotion-ov centar za podršku je lagan, težak za kretanje i nisam mogao pronaći informacije koje sam tražio čak i kada sam pretraživao ključnu riječ..

A pobjednik je: To je kravata. HostGator je bolji u svojoj bazi znanja, što je sjajno ako želite sami pronaći odgovore na pitanja. Međutim, podrška InMotion-a uživo je općenito bolja.

Odaberite InMotion za siguran hosting s puno dodataka

U konačnici, InMotion pobijeđuje HostGator u tri od tih pet rundi, što ga čini jasnim pobjednikom. InMotion je odličan izbor ako tražite brzi, sigurni hosting koji je izvrsna vrijednost za novac. Da biste saznali više o tome što InMotion čini izvrsnim, pogledajte našu stručnu recenziju.

No HostGator bi vam u određenim situacijama mogao biti dobar izbor. Na primjer, ako imate web mjesto veće od 50 GB, InMotion vam neće dopustiti prijenos, dok HostGator (u principu) hoće. Osim toga, baza znanja HostGator pomoći će vam da počnete sa web hostingom. Naše dubinski pregled mogu vam pomoći da odlučite je li HostGator više prilagođen vašim potrebama.

U pokretuHostgator
IzvođenjeIzvrsne brzine učitavanja stranica, ali pouzdanost je problemStranice se neće učitati jednako brzo kao kod InMotion-a, ali pouzdanije su
ZnačajkeBesplatno ime domene sa svim planovima, plus napredniji graditelj web stranicaJedna web stranica plana hatchlinga, neograničena na svim ostalim planovima
sigurnostiSustav obrane SmartWall (vatrozid), DDoS zaštita, skener od zlonamjernog softvera i zaštita od ubrizgavanja zlonamjernog skriptaSkeniranje zlonamjernog softvera ograničeno je na pet stranica, tako da ste prisiljeni dodatno platiti sigurnost
VrijednostKraća razdoblja obveza, možete imati dvije web stranice najosnovnijeg plana i 90-dnevno jamstvo povrata novcaMorate platiti unaprijed tri godine za najbolje cijene, a cijene se znatno povećavaju nakon obnove
Korisnička podrškaPodrška za razgovor uživo govori i osobno, ali nedostaje baze znanjaOgromna knjižnica tutorijala, ali chat se bori s osnovnim zahtjevima
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map