Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround [2020 UPDATE]

SiteGround, popularan izbor za upravljani WordPress hosting, dolazi s atraktivnim uvodnim cijenama i impresivnom popisom značajki.


Tvrtka nudi razne planove za korisnike na svim razinama, od iskusnog programera do najnovijeg početnika. Želio sam vidjeti je li postupak prijave prijavan i za početnike.

Upozorenje spoiler-a! Moja prijava nije bila tako glatka kao što sam se nadala. Pročitajte dalje kako biste vidjeli zašto. Proći ću vas kroz cijeli postupak, korak po korak.

Da biste provjerili vrijedi li SiteGround problema, pogledajte moju cjelokupnu recenziju SiteGround.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-a

Odlučio sam se prijaviti za jedan od WordPress planova SiteGround-a. Na stranici WordPress hostinga možete odabrati tri, a na dnu možete kliknuti “Usporedi planove za WordPress” da biste vidjeli cjelovitu usporedbu značajki.

Imajte na umu razlike između “Posebnih cijena” i redovne cijene.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image1

Nakon što odaberete plan, samo kliknite gumb “Napravi plan” da biste prešli na sljedeći korak. Ovdje možete odabrati da unesete domenu koju već posjedujete ili registrirati novu (imajte na umu da se cijena može razlikovati ovisno o proširenju koje odaberete).

Nažalost, SiteGround ne nudi besplatne domene sa svojim planovima.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image2

Možete se vratiti i promijeniti plan u bilo kojem trenutku – samo kliknite karticu “Odaberite plan”.

Iako je postupak registracije domena brz i jednostavan, jedna je mana da ne predlažu alternative ako domena koju upišete nije dostupna. Ovo može pretvoriti vašu registraciju u igru ​​nagađanja.

Kliknite “Nastavi” da biste prešli na sljedeći korak. Ovdje unosite podatke o svom računu i osobne podatke – ništa neobično.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image3

Ispod toga navedit ćete svoje podatke o plaćanju. Imajte na umu da tvrtka prihvaća samo VISA, MasterCard i Discovery.

U polju Informacije o kupnji treba obaviti nekoliko važnih stvari:

 • Provjerite je li prikazan plan ispravan.
 • Provjerite predloženi podatkovni centar – najbliži je dostupan automatski odabran, ali možete kliknuti ikonu da biste ga promijenili ako želite.
 • Imajte na umu da je 12-mjesečni termin odabran prema zadanim postavkama. Ako odaberete jednomjesečnu opciju “Probni rad”, iznenada ćete otkriti da morate platiti naknadu za postavljanje, što može biti prilično neugodno.
 • Označite polje “Hosting Price”, koje prikazuje vaš poseban uvodni iznos kao i vašu buduću stopu obnavljanja.

U odjeljku “Dodatne usluge” možete odabrati dodatne dodatke. Lijepo je što nisu provjereni prema zadanim postavkama.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image4

Sada ćete morati potvrditi okvir da biste potvrdili da ste pročitali Uvjete pružanja usluge (nije loša ideja prvo ih pročitati). Također možete odabrati primanje biltena SiteGround – opet je lijepo što prema zadanim postavkama nije označeno.

Nakon što kliknete “Kupite odmah”, kartica će se naplatiti, pa provjerite jesu li svi vaši podaci točni.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image5

Kada platite, dobit ćete sljedeću potvrdnu e-poštu, gdje ćete također morati potvrditi svoj račun. Imate otprilike jedan dan za to.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image6

Klikom na gumb preusmjerit ćete se na stranicu na kojoj potvrđujete svoju narudžbu. To možete učiniti putem SMS poruke ili telefonskog poziva. Izvrsno je imati mogućnosti – mnogi domaćini omogućuju vam da potvrdite svoj račun samo telefonskim pozivom, što može trajati i dulje.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image7

Odabrao sam tekstualnu poruku i odmah dobio SMS. Mislila sam da će to biti kraj priče. Malo sam se naljutio kad sam otkrio da postoji još jedan korak. SiteGround naplaćuje vašu kreditnu karticu i morate navesti točan iznos kako biste dokazali da imate pristup dotičnom bankovnom računu..

Zaista ne volim što moram na ovaj način ovjeriti svoj račun. To zahtijeva dodatni napor sa moje strane i zapravo se ne govori koliko će vremena trebati, čak i ako tvrtka odmah naplati.

Osim toga, ne želim naplaćivati ​​više, čak i ako je mali iznos i znam da će mu biti vraćen. Budući da je moj bankovni račun u drugoj valuti, uvijek postoji šansa da izgubim nešto novca zbog tečaja ili naknada.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image8

Dobra vijest je da mi se račun naplatio u roku od 10 minuta.

Količina je bila oko 3 USD, ali loša vijest je da su se moji početni strahovi pokazali ispravnim – nisam mogao točno utvrditi iznos koristeći tečaj tog dana.

To je bilo nevjerojatno frustrirajuće. Nakon kupnje hosting plana i prolaska kroz sve korake kako bih potvrdio svoj račun, primio sam ovu poruku, rekavši mi da će moj račun biti izbrisan, a sva plaćanja vraćena.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image9

Morao sam kontaktirati podršku kako bih vidio postoji li neki drugi način da kupim hosting plan i da ovjerim račun. Trebalo im je otprilike 10 minuta da sve srede i ručno ovjere moj račun.

Rečeno mi je da ću primiti e-poštu s potvrdom i da će sve biti u redu.

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image10

Doista, primio sam e-poštu gotovo odmah. Čini se da podrška SiteGround-a točno zna što treba učiniti u slučaju poput ovog čini mi se da je to uobičajeno pitanje s kupcima u stranim zemljama. Dakle, morate imati na umu ako ste izvan Sjedinjenih Država.

Prva od dvije e-poruke koju sam dobio bio je potvrda o mojoj kupnji:

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image11

Drugi je e-mail dobrodošlice:

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image12

Nakon gornjeg gumba “Idi na korisničko područje” odvest ćete se ravno na stranicu za prijavu:

Kako stvoriti novi račun pomoću SiteGround-image13

Nakon što dođete do ove točke, to znači da ste uspješno stvorili SiteGround račun i kupili plan hostinga.

Brza i jednostavna prijava s dosadnim postupkom provjere

Bio sam impresioniran time koliko je brzo i jednostavno kupio moj hosting plan i stvorio račun. Osim jednokratne naknade za postavljanje mjesečnog hostinga, cijene su u cjelini bile transparentne.

Međutim, stvari su krenule nizbrdo kada je došlo do potvrde mog računa. Ako vaš bankovni račun nije u USD, to može značiti i probleme za vas – a osim toga, to je neugodno neugodno.

Barem podrška SiteGround može lako riješiti problem. Unatoč ovom problemu, ipak sam uspio uspostaviti svoje gostovanje za manje od sat vremena. To definitivno nije najbolje iskustvo koje sam imao, ali vidio sam i gore.

Ako tražite lakši postupak prijave, GoDaddy i Flywheel su sjajne mogućnosti. GoDaddy je još više prilagođen početnicima, ali nema toliko mogućnosti. Flywheel je intuitivna opcija za programere i dizajnere.

Da biste dobili cjelovitu sliku što možete očekivati ​​sa SiteGround, pročitajte moj detaljni pregled.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map