Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

Említse meg a Coca-Colat vagy a Disney-t, és mit lát? A szavak a saját egyedi betűtípussal vannak írva, jobb? Ez az egyszerű példa néhány másodperc alatt megmutatja a szójelző logók erejét – emlékezetes és hatásosak.


A Wordmark logók vannak márka emblémák, amelyek kizárólag a cég nevéből készülnek. Ha a tervezési elemeket alkalmazza a betűkre és a stílusra, akkor az, ami csak szó volt, felismerhető logóvá válik, amely tökéletesen kommunikálja a márka jövőképét.

A legtöbb kisvállalkozás figyelmen kívül hagyja a szójelző logó lehetőségét, és inkább egy általános ikont választ. A cégnévnek a márkanevében történő felhasználása azonban jelentős előnyökkel jár. Egyes esetekben, a szavakra való összpontosítás jobban kommunikálja a márka személyiségét egyébként is!

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

A Wordmark logók előnyei

Ha csak a márkaépítést indítja, döntő fontosságú első lépés annak eldöntése, hogy melyik logót szeretné használni. A Wordmark logókat gyakran figyelmen kívül hagyják, ám ezek jelentős előnyeket hordoznak.

Több ember tudja a nevét

Kisvállalkozásként a nevének odakiadása elengedhetetlen a sikerhez. A márkanévnek a logójában történő felgyorsítása felgyorsítja ezt a folyamatot. A vállalati embléma felismerése az ügyfelek számára öt-hét benyomást igényel; használj egy szójelzőt, és ugyanannyi időbe telik, hogy emlékezzenek a cégnevére.

Minden platformon működik

Az ikonok átméretezése nehézkes lehet; túl kicsi, és nem látja őket megfelelően, és a reklámcsíkokon nehéz lehet őket elhelyezni. A szójel sokkal könnyebben szerkeszthető, mivel a betűtípus mindig méretezhető. Hasonlóképpen könnyű felrobbantani, ha felteszik az üzlet homlokzatát, reklámcsíkokat és weboldal fejléceket.

Költséghatékony

Mivel a legtöbb ikonlogóhoz a folyamat egy pontján szójelzést kell hozzáadni, a képi tervezés átugrása és a betűelemekre összpontosítva időt és pénzt takaríthat meg.!

Könnyebb egy egyedi formatervezés létrehozása

Csak oly sok ikon létezik, és a legtöbbjük már használatban van. A világnak nincs szüksége egy újabb burgerboltra, burger logóval, vagy légitársaságra, amelyen repülőgép-kép található. A kopott sztereotípiákra való ragaszkodás helyett a betűkre összpontosítva biztosítva lesz, hogy a formatervezés egyedi és kitűnjön a tömegből.

Biztosítja az időtlen logót

Mint minden iparágban, a logóterveknek is vannak tendenciái, amelyek jönnek és mennek. Például a közelmúltban újjáéledtek a vintage tengeri témájú emblémák. Az egyszerűség és a szójel használatával biztosítható, hogy logója nem tűnik el a stílusból, és végül keltezettnek tűnik.

Teljesen lenyűgözőnek tűnik egy márkanév létrehozása egy szóból, de ez könnyebb, mint gondolnád. Kísérletezéssel öt tervezési tényező, kidolgozhat egy egyedi emblémát, amely személyre szabható a vállalata számára.

Mit kell figyelembe venni a Perfect Wordmark logó létrehozásakor

Még akkor is, ha személyesen használja a rendelkezésre álló legjobb logótervezési szolgáltatásokat elengedhetetlen a szónevek minden elemének megértése. A tudás alapvonalának megteremtésével kommunikálhatja ötleteit és lefordíthatja azokat egy egyedi emblémává. Még akkor is, ha egy tervező vállalja a munka nagy részét, a rövid preferenciákban megadott preferenciái központosítják látásodat a végleges tervbe.

1. Betűtípusok

A betűtípus az első lépés, hogy vállalkozása vizuális személyiséget nyújtson. A választott betűtípus sokkal kommunikál a vállalatával kapcsolatban. Tekintsük a következő:

Serif vs Sans Serif

A serif a betűkhez hozzáadott kiterjesztés, hogy megváltoztassák a stílusukat. A serif betűtípusok, mint például a Times New Roman, sokkal tradicionálisabb hangulatot mutatnak számukra. Jól működnek azoknál a cégeknél, amelyek azt akarják, hogy ez a hozzáadott kifinomultság fokozódjon, vagy személyiségük történelmi ferde legyen.

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshezKezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

Az olyan Sans serif betűtípusok, mint az Arial vagy a Montserrat, sokkal aktuálisabb hangulatot tartanak fenn. ők ideális a popkultúrához igazodó vagy a technológiában részt vevő vállalkozások számára vagy információs iparágak.

Szkript vagy letiltva

A forgatókönyv nagyszerű módja az elegancia és a stílus kommunikációjának. Sok magas szintű szervezet választja a szkript alapú emblémákat, mivel a kalligrafikus stílus emlékezteti a történelmi felső osztályok által népszerűvé tett aláírásokat. Akkor az írási képességet valódi kiváltságnak tekintették.

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshezKezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

Másrészről, a blokkolt betűkkel bizalom ösztönzi a nézőt. Ha vállalkozását megalapozottnak, biztonságosnak és megbízhatónak szeretné ábrázolni, akkor az erős, félkövér betűtípus választása előnyösebb.

Vintage vs Futurisztikus

A szüret betűk ideálisak azoknak a cégeknek, amelyek szeretnének visszatérni egy adott időpontra. Lehet, hogy elad az 1960-as évek ihlette ruhákat, vagy boltja tele van viktoriánus régiségekkel. Mivel a szüreti betűtípusok már erős karakterrel rendelkeznek, tökéletesen használhatók, ha meg akarják idézni egy adott időszakot.

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshezKezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

A futurisztikus betűtípusok teljesen különbözőek. Inkább otthon vannak a sci-fi filmekben vagy a legújabb tech termékekben. Ezek az innovatív betűtípusok ideálisak az előretekintő vállalkozások számára akik azt akarják, hogy a közönség megtudja, hogy előttük vannak.

Mielőtt elkezdené a logó létrehozását, Sorolj fel néhány melléknevet, amely úgy érzi, hogy a legjobban jellemzi a márka személyiségét. A tervezés megkezdésekor keressen olyan betűkészleteket, amelyek tükrözik ezeket a leírókat.

2. Karakterjellemzők

A karakter jellemzői a szójelző logók kenyere és vaja. A megkülönböztető elemmel rendelkező levél felvétele elősegíti, hogy a tervezése kitűnjön a többiektől. Vegye figyelembe a „D” betűt a Disney logóban. Ez a márkanév annyira felismerhető, hogy még a szó többi része nélkül is tudjuk, hogy melyik társaságot reklámozza.
Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez
Ennek ellenére is elengedhetetlen, hogy bármilyen ok nélkül hozzáadjunk funkciókat. Győződjön meg arról, hogy a forma képviseli a vállalatot. Kiválaszthatja, hogy ezt a betűt használja-e a monogramjaként, vagy esetleg létrehoz egy vizuális képet, amely képviseli az eladott termékeket. Például a „V” jelölés a Vans logóban kiterjesztett ligatuumot tartalmaz, amely úgy néz ki, mint egy korcsolyázási rámpa. Mivel a Vans cipőket árusít a gördeszkások számára, ez a karakterjellem teljesen megfelelő.

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

3. Távolságok és tokok

A szóközt gyakran figyelmen kívül hagyják, amikor a szójelző logókról van szó. azonban, a betűk közötti rések ugyanolyan jelentősek lehetnek, mint maguk a betűk. Kísérletezzen a távolság növelésével és csökkentésével. A szorosabb együtt egy biztonságos és robusztus márkát ábrázol; további egymástól teszik elérhetőbbé és nyitottabbá.

Ugyanez igaz a levél esetére. Ahol a nagybetűket használja, a végső hatás jelentősen megváltozik. Például egy erős, kimenő márka számára előnyös lehet, ha a teljes szójelhez nagybetűket használ. Ha viszont egy nyugodt, könnyű hangulatot akar kommunikálni, akkor a kisbetűk használatával elősegítheti az ötlet megvalósítását..

4. Alakok

Az alak egy kiegészítő elem, amely átalakíthatja a szójelző logót. tudsz jelölje ki a szó azon részeit, amelyek relevánsak, vagy körözze meg a teljes szójelzést egy alak. Mindig tisztában kell lennie az esetleges extra jelentésekkel. Például, a LinkedIn logójában a „be” kör alakú négyzet létrehozza az inkluzivitás érzetét, amelyet a platform célja.

A másik lehetőség az alakzatokkal való játékra a szójel negatív területén van. Az A betűk közötti rések olyan struktúrákat hozhatnak létre, amelyek még több jelentést adnak a logóhoz. Fantasztikus példa erre a FedEx szójel. Az „E” és az „x” közötti helyet gondosan megépítették, így egyértelmű nyíl alakú, amely ideális szimbólum egy kézbesítő cég számára..
Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

5. Színek

Logójának talán a legkritikusabb eleme a szín. A szín pszichológiája jól dokumentált; a meghatározott árnyalatok különböző érzelmeket inspirálnak, amikor az emberek látják őket. Ha ezt látni akarja, egyszerűen csak játsszon a híres emblémákkal és színeikkel. A neves McDonalds “M” ugyanolyan sikeres lenne, ha feketében lenne? Vagy mi lenne, ha a lila Cadbury logóját élénkvörösre változtatnák? Egyik márkának sem lenne azonos érzelmi hatása.

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a szín működésére a márkaépítésben. Ismét megfontolhatja vállalata személyiségét, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő árnyalatot.

 • Piros: izgalmas, fiatalos, merész
 • Kék: megbízható és megbízható
 • Lila: luxus, elegancia, bölcsesség
 • Sárga vagy narancs: boldog, barátságos, optimista

Teljesen elfogadható több szín használata, például a Google logójában. Hasonlóképpen, néhány márka úgy dönt, hogy egy betű eltérően van árnyékolva, hogy kiemelje a fogalmat, vagy színezze a hátteret és hagyja a szójelzőt fehér színűnek. A Cadbury kiváló példája ez utóbbinak; a betűket egy gazdag lila háttérre csepegtetik, amely az olvadt csokoládé öntetére emlékeztet.

Kezdő útmutató a Wordmark logótervezéshez

Válassza ki a Wordmark logókat kisvállalkozása számára

Ezzel az útmutatóval professzionális szabványos szójelző logókat hozhat létre vállalkozása számára. azonban, ez a lehetőség nem mindig lesz megfelelő mindenkinek. A szójelző embléma a legjobban akkor profitálna, ha:

 • vállalkozása neve rövid (azaz csak egy vagy két szó)
 • vállalkozása neve könnyen megjegyezhető, és jól képviseli Önt
 • a működéshez nem kell ikonok (például egy mobilalkalmazás nem létezhetne csak egy szójel használatával)

Míg a legtöbb kisvállalkozás-tulajdonos azonnal egy ikont vagy monogramot választ, A wordmark logó használata segít kitűnni a tömegből. Ügyeljen arra, hogy megértse az öt kulcsfontosságú elemet, és elkészítheti márkájának olyan hatásait és emlékezetét felvázoló mintát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map