Látni a pirosat – mit mond a piros logó egy márkáról

Logójának színe kis részletnek tűnik, de az üzleti életben minden apró döntés fontos. A színek nem csupán szépek; ők valóban hatalmasak, képes inspirálja ügyfeleit cselekedni és bizonyos módon érezni magukat. Valójában van egy egész pszichológia, amelynek célja megérteni a színek jelentését.


Valaha azon töprengettél, miért piros a Wendy logója? A Target logójának színe köze van-e ahhoz, hogy miért olyan könnyű pénzt költeni ott? Ez természetesen nem véletlen.

Milyen rejtett jelentések közvetíthetik a piros logót?

A logó színének kiválasztásakor fontos figyelembe venni annak összes jelentését és azt, hogy hogyan fordíthatják le az ügyfeleknek, és befolyásolja a márka üzenetét.

Mindenki tudja, hogy a piros a szenvedély színe. De a jelentőségű finom árnyalatokra is oda kell figyelni. Például a piros a szeretet is képviseli. A megkülönböztetés nagyon fontos. A vörös többet ábrázol férfias energia, tehát a szenvedély agresszivitása értelme van. Női párja a vörös világosabb árnyalatú, talán rózsaszínű. A rózsaszín nőies energia, és hagyományosan jobb szín, amelyet a szeretet kifejezésére használhatunk.

Íme néhány más általános társulás a piros színtel:

 • Energia / Izgalom
 • Sürgősségi / gyorsaság
 • Teljesítmény / Bizalom

Ezen érzelmek kiváltása mellett a vörös is jó megragadva a figyelmet, ezért talán ezért jelent veszélyt. Ezenkívül a vörösNöveli a vérnyomását, gyorsabb lélegeztetést okoz, vagy még az étvágyát sem növeli!

Piros a nagy márkák szemein keresztül

A vörös a népszerű az élelmiszer-ipari ágazatban, a médiaiparban és a kiskereskedelmi üzletekben, különös tekintettel a „szupermarketekre” sokféle terméket eladni. Különleges okai vannak annak, hogy az iparágak miért használnak tökéletes színként a vörös színt a vállalatuk ábrázolásához.

Piros teszi, hogy enni akar!

Figyelembe véve, hogy a piros felhívja a figyelmet, fokozhatja az éhség és a gyorsaság, ez a szín tökéletes a gyorséttermi ipar számára. Néhány kedvenc gyorsétterememben túlnyomórészt piros logók vannak:

Látni a pirosat - mit mond a piros logó egy márkáról

A KFC, Wendy és Arby tudják, hogyan kell ösztönözni az éhségüket. És ha éhes vagy, tudják, hogy valószínűleg rögtön az ételt akarod. Azt is megértik, hogy valószínűleg valószínű nem keres egy kényelmes étkezést. Ehelyett valószínűleg csak enni és futni akar; vagy haladjon át, tegye megrendelését és sállal vegye le ételét út közben. Tehát nemcsak a fényes vörös ezekben a híres éttermekben a logók megragadják a figyelmet, hanem ők is felkeltik az étvágyat, majd ígérik, hogy kielégítik – gyorsan.

Piros arra ösztönzi Önt, hogy vásároljon!

A gyorsétterem nem az egyetlen ipar, amely ügyesen kihasználja a vörös erejét. Az olyan vállalatok, mint a Target és a Kmart, a vörös színt használják, mert ez a sebesség és impulzus érzése, ami szép dolog a kiskereskedelem számára. Ha belép az egyik boltba, az ügyfelek elvárják, hogy gyorsan megtalálják mindazt, amit akarnak – és mindent, amit nem tudtak, amit akarnak.

Látni a pirosat - mit mond a piros logó egy márkáról

A Red megkísérli nézni!

A médiavállalatoknak is tetszik a piros szín. A sebesség és az autoritás asszociációja pirossá válik a tökéletes szín a bizalom ösztönzésére. Tehát nem meglepő, hogy egy olyan vállalat, mint a CNN, túlnyomórészt piros logóval rendelkezik.

Látni a pirosat - mit mond a piros logó egy márkáról

Más típusú médiavállalatok a vörös felhasználásával is felhatalmazást kapnak. A YouTube a vezető videomegosztó webhely. A piros ikon megragadja a figyelmet, és arra készteti, hogy megütjön a „játék”.

Látni a pirosat - mit mond a piros logó egy márkáról

Aztán ott van a Netflix, a vezető média streaming szolgáltatás. A élénkvörös „N” ismét azonnal megjelenik a fekete-fehér TV képernyőn. Megragadja a figyelmet.
Látni a pirosat - mit mond a piros logó egy márkáról

Ezek a társaságok minden bizonnyal saját jogon megszerezték hiteles reputációjukat. De a vörös színük használata megerősíti ezt a hírnevet, és a nézők bíznak abban, hogy az általuk nézett információ informatív, szórakoztató vagy mindkettő.

Vigyázzon óvatosan

Annyira jó, mint a vörös szín az üzlet számára, ugyanakkor van néhány negatív konnotációja. Gondosan mérlegelje, hogy az egyesületek kiegészítik-e az Ön üzleti vállalkozását. Íme néhány példa az eltérésekre:

 • A Vöröskereszt kivételével a piros nem működik jól az egészségügyi ágazathoz kapcsolódó logókban. Veszélyt jelent, vérrel és életvesztéssel jár. Ha például gyermekorvos vagy, a vörös logó valószínűleg nem sokat segít a fiatal betegek szorongásának enyhítésében.
 • A „piros látása” haragot jelent, míg a „piros” állapot adósságot jelent. Ennek alapján a bankoknak és a pénzügyi szolgálatoknak óvatosan kell használniuk a vörös színt.
 • Mivel a piros sürgõsséget idéz elő, a szépségiparnak is el kell kerülnie a színt. Például senki sem akarja érezni, hogy fodrászuk vagy manikűrösök rájuk rohannak.
 • Extended Stay Hotels / B&bs. A piros a sebességgel társul. A szállodákban vagy panziókban tartózkodók gyakran nyaralnak. Azt szeretné, hogy annyira nyugodtan érezzék magukat az épületben, hogy szó szerint meghosszabbítják tartózkodásukat. Igen, hatékonyan cserélje ki a lapjaikat. De ne tedd őket úgy, hogy kiszorulnak.
 • Oktatási szolgáltatások. Gondoljon vissza az iskolai napokra. Amikor sikertelen volt a teszt, milyen színű volt az „F” betű? Valószínűleg vörös. Ez a fő oka annak, hogy távol tartson tőle, ha oktatószolgáltatást futtat. Azt is szeretné, ha a diákok jól érezzék magukat, és ne rohanják át munkájukat. Az alma zöld vagy sárga is lehet!
 • Női ruhaüzlet. A piros inkább férfias színű. Tehát nem vonzza a szükséges vásárlókat, ha piros ruhát használ a női ruhaüzlet logójában. Egyszerű a dolog.
 • A piros nagyon különböző dolgokat jelenthet a különböző kulturális összefüggésekben. Például Kínában a pirosat a szerencse és a jólét jelenti, Jamaikában pedig az ittasság. Tehát ha Jamaicában boltot létesít, és komoly üzletnek szeretne tekinteni, akkor valószínűleg távol kell maradnia a vörös színtől.
 • Politikai hovatartozás. A vörös gyakran társul a kommunizmushoz. De az Egyesült Államokban ez leginkább a republikánus párthoz kapcsolódik. Tehát ha vállalkozása célközönségét elsősorban a liberálisok alkotják, akkor érdemes elkerülni a vörös színt is.

A cél az ügyfelek vonzása. Tehát figyelembe kell vennie a célközönséget, amikor a logóra színt választ. Amint megkapja a megfelelő ügyfeleket, hogy belépjenek intézményébe, a harc felét nyerte meg. Az emblémája vonzza őket, ezért ügyeljen arra, hogy színe veled működjön, hogy vonzza a kívánt embereket, és ne tegye őket vissza

Ha logója pirosat viselne?

A következő kérdés, amelyre természetesen eszembe jut, a következő: „Honnan tudhatom, hogy terveznék-e egy piros logót vállalkozásom számára?” Annak érdekében, hogy önmaga dönthessen, fontolja meg a következő kérdéseket:

 • Az Ön vállalkozása parancsnoki hatóság? (például ügyvédi iroda)
 • Táplálja-e vállalkozása az éhes embereket? gyorsan? (például gyorsétterem)
 • „Eladja” a szeretet és a szenvedély? (például társkereső szolgáltatás vagy blog)
 • Megpróbál-e vállalkozása valamiféle érzést kelteni sebesség? (például autókereskedés)

Ha továbbra sem biztos benne, hogy mit akar csinálni, írja le azokat az üzeneteket és hangulatot, amelyet vállalkozása továbbít. Amikor színkutatása során elvégzi a logóját, olvassa el ezeket a megjegyzéseket. Vajon az egyik leírt kulcsszó megfelel-e a meghatározott színek jelentésének?

Ha rejtélyt, kifinomultságot vagy eleganciát akar közvetíteni, akkor a fekete lehet a legjobb uralkodó szín logójának. Hűség, professzionalizmus vagy bizalom? Próbáljon inkább a kék színt. Játékosabb, boldog vagy élénkebb érzés? A narancssárga a logója tökéletes illeszkedése. És természetesen, ha szenvedélyt, sürgősséget vagy tekintélyt szeretne közvetíteni, akkor a vörös valószínűleg a használni kívánt szín.

A jelentés jelentése fontos, de nem is szabad figyelmen kívül hagynia a személyes preferenciáit. Ideális esetben a logója évekig is fennmarad. Győződjön meg róla, hogy tetszik! De bármit is csinálsz, mindig emlékezzen arra, hogy fontolja meg a célközönséget. Végül ők azok, akik üzleti vállalkozásaiként fogják tartani Önt, nem pedig a gyönyörű logóját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map