OVH vs Rackspace – Közel mérkőzés, de csak egy győztes [2020]

A Rackspace teljes informatikai megoldásokat kínál kizárólag nagyvállalatok számára, míg az OVH inkább egy klasszikus, a szélesebb közönség felé mutató webes host. De ez nem azt jelenti, hogy a Rackspace a megfelelő választás az Ön számára, még akkor is, ha nagy webhelyet szeretne létrehozni.


Az OVH és a Rackspace eredményes összehasonlításához mindkét házigazdát kiszolgáltam és teszteltem a szolgáltatások öt szempontja alapján.

Szerintem, Az OVH nyeri ebben az összehasonlításban. A megfizethetőségnek és a könnyen használható műszerfalnak köszönhetően jobb választás a fejlesztők és a VPS kezdők számára.

Ide kattintva megtekintheti az OVH legjobb terveit, vagy olvassa tovább, hogy többet megtudjon.

1. Tervek és árképzés

A Rackspace drága – az OVH ára ésszerű

A Rackspace segítségével választhat a szolgáltató saját szervereiről vagy egy menedzselt népszerű felhőinfrastruktúráról, például a Google Cloud Platform (GCP), az Amazon Web Services (AWS), az Alibaba, az Azure és egyebekről..

Nem lehet pontosan tudni, mennyit fog fizetni, mielőtt árajánlatot kérne, mivel a Rackspace az infrastruktúrát és a támogatási szintet kiszámítja a végső költségekre..

Várható azonban, hogy havonta több mint 100 dollárt fizet 1 vCPU, 2 GB RAM és 20 GB SSD tárhelyért. Félárért indulhat egy OVH Public Cloud példányon, amely jelentősen több erőforrást biztosít Önnek, 2 vCPU, 7 GB RAM és 50 GB SSD tárolóval.

Fontos megjegyezni, hogy a Rackspace nem rendelkezik pénz-visszatérítési garanciával, míg az OVH 30 napot biztosít Önnek a pénz visszatérítéséhez..

Ha kis- vagy középvállalkozás vagy, akkor jobb az OVH. Független fejlesztők vagy szabadúszók is igénybe vehetnek egy még olcsóbb, önállóan kezelt VPS-tervet, amelyet nem a Rackspace-rel lehet megtenni..

Ha azonban egy nagyvállalat része vagy egy nagyprojekt vezetője, amely felső dollárra szabott, testreszabott felhőtárhely-megoldást keres, akkor a Rackspace a te srácod.

2. Jellemzők

Az OVH segíti az innovációt, a Rackspace mindent kezel az Ön számára

Itt van a nagy különbség a Rackspace és az OVH között. Az OVH-val egy üres kiszolgálót kap, és Ön dönti el, hogy mit kezd vele. Persze, egy évre ingyenes domain nevet kap, de ha nem érti a parancssort, az összes beállítása rémálom lehet..

A Rackspace viszont teljes mértékben menedzselt. Támogató személyzete gondoskodik a telepítésről, a szerver optimalizálásáról, a biztonsági konfigurációkról és minden egyébről, amire szüksége van. Ez egy nagyszabású megoldás, mely a nagyvállalkozások egyszerűsítésére irányul.

Az OVH VPS (virtuális magánszerver) megoldásokat, valamint dedikált szervereket kínál, míg a Rackspace kizárólag a felhőben található.

Az OVH-val felár ellenében telepíthető egy vezérlőpanel, például a Plesk vagy a cPanel. Felvehet egy ingyenes Let’s Encrypt SSL tanúsítványt, de ezt bármilyen VPS-t kínáló gazdagéppel megteheti.

Ha olyan fejlesztő vagy, akinek a parancssori vére van, az OVH az Ön számára lehet, de a Rackspace nyeri a szolgáltatások kategóriáját egyszerűen azáltal, hogy minden nehéz munkát levon a kezéből.

3. Teljesítmény

A Rackspace 100% -ra bízza az Uptime szolgáltatást, de az OVH nagy teljesítményt kínál minden körülött

A Rackspace lenyűgöző 14+ adatközponttal rendelkezik Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Kelet- és Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában. Szilárd 100% -os rendelkezésre állási garanciával rendelkezik.

Ezen túlmenően, ha több tartományra van szüksége, és nem gondolja a további költségeket, a Rackspace hibrid felhő csapata integrálja az Ön számára a legnépszerűbb infrastruktúrákat. Választhat az Amazon Web Services (AWS), a Microsoft Azure és még sok más közül, és élvezheti a sok adatközpont előnyeit.

Közben, Az OVH segítségével felhőpéldányt választhat Ausztrália, Észak-Amerika, Európa és Ázsia adatközpontjai között. A rendelkezésre állás garanciája az Ön által választott terv szolgáltatási szintű megállapodásától függ.

Mivel minden Rackspace terv egyedi kialakítású, a teljesítmény a választott megoldástól függ. A szolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatainkról a következő oldalon olvashat alapos áttekintés a Rackspace-ről.

Az OVH nagyon jól szerepelt teljesítménytesztjeinken. Ha többet szeretne megtudni, nézd meg a mi szakértő OVH beszámoló.

4. Biztonság

Az OVH védelmet nyújt Önnek, a Rackspace külön díjat számít fel

A szigorú adatközponti megfigyeléstől a DDoS védelemig, az aktív szerver megfigyelésig és a kezelt adat titkosításig, A Rackspace és az OVH magas szintű biztonságot garantál a webes architektúrához.

Érdemes megemlíteni, hogy az OVH ingyenes SSL átjárót kínál alacsony forgalmú webhelyek számára, valamint ingyenes automatikus biztonsági másolatot kínál bizonyos tervekhez, például az OVH VPS felhőhöz..

A Rackspace lehetőséget ad arra, hogy megvásárolja a Symantec Secure Site SSL-t, amelyet a csapat telepít, kezel és karbantart az Ön számára. Ha valaha is segítségre van szüksége a webhely biztonságával kapcsolatban, kérheti biztonsági szakemberek egy csoportját, hogy ellenőrizze és optimalizálja az oldalt.

A kezelt felhőtervek esetén a Rackspace és az OVH egyaránt külön díjat számít fel az automatikus biztonsági mentésekhez, a pillanatkép méretétől függően.

5. Támogatás

Az OVH VIP támogatással rendelkezik, a Rackspace támogatás mélyreható

A Rackspace és az OVH szilárd tudásbázisokkal rendelkezik, amelyek alapos dokumentációt, oktatóanyagokat és útmutató cikkeket tartalmaznak.

A Rackspace telefon, e-mail, élő csevegés és jegyek támogatását is kínálja. Az új ügyfelek számára az élő csevegés nem volt különösebben hasznos, de a már működő ügyfeleknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk, mint minden webhely hostjára.

Az OVH egy fizetett VIP támogatási lehetőséget kínál, amely a súgólista elejére helyezi Önt. Van azonban nagy esély arra, hogy a közösségi fórum segítséget nyújt, mielőtt az OVH megteszi. Három napot vett igénybe a válasz megválaszolása a kérdésemre.

A drága nem mindig jelenti jobbat

Ha összehasonlítja az OVH-t és a Rackspace-t sokoldalúságuk és költséghatékonyságuk alapján, akkor az OVH tovább halad. Mivel a Rackspace kizárólag vállalkozásokkal működik, az OVH az egyetlen lehetőség független fejlesztők vagy szabadúszók számára.

Ha azonban nagyvállalat keres egy teljesen menedzselt megoldást, Rackspace megvalósíthatóbb választás lehet a speciális segítségnyújtás és az infrastruktúra-integráció szempontjából.

Ne feledje, hogy sem a Rackspace, sem az OVH nem került a legjobb web hosting szolgáltatások listájára. Ha meg szeretné tekinteni azokat, amelyek megtörténtek, nézd meg az oldalunkat a az első 10 legjobb webtárhely.

Ezek a fő elvihetők az összehasonlításom minden szakaszában:

OVHRackspace
Tervek és árképzésÉsszerű tervek az olcsó és a csúcsminőségű megoldások közöttPrémium árak a vállalkozások felé irányultak
JellemzőkIngyenes domain név egy évigMenedzselt vagy intenzív menedzsment szolgáltatási szint, kedvezmények a nagy volumenű használatért
TeljesítményAz intenzív adatbázis-műveletekhez optimalizált felhőkiszolgálók, az üzemidő a terv alapjánAz OVH-nál szélesebb körű adatközpont-hálózat, 100% -os üzemidő garancia
BiztonságIngyenes magánhálózat (vRack), állandó anti-DDoS védelem, terheléselosztók felár ellenébenMagas rendelkezésre állású biztonsági csapat, amely figyelemmel kíséri és értékeli az Ön architektúráját, ingyenes felhőfigyelés
Támogatás24 órás támogatás e-mailben, jegyekkel és telefonon; VIP támogatási csomag felár ellenében24 órás támogatás e-mailben, jegyekkel, élő csevegéssel és telefonon
 

GYIK

1. Az OVH jobb, mint a Rackspace? Az OVH jobb megoldás kisvállalkozások és független fejlesztők számára Rackspace egy felügyelt felhő-tárhely-szolgáltatás, amely kizárólag a nagyvállalatok igényeinek felel meg.2. Jó az OVH? A sok szolgáltatás és az elfogadható ár ellenére az OVH nehéz lehet navigálni. Mielőtt feliratkozna egy tervre, azt javasoljuk, hogy nézd meg a top web hosting cégek.

Ha azonban van némi fejlesztői ismerete, és nem gondolja magának a hibaelhárításnak, OVH megbízható szolgáltatás.3. Az OVH kínál VPS tárolást? Az OVH jó választékban kínál megfizethető VPS tárolási lehetőségeket. Választhat a tárolásra optimalizált terv (VPS SSD) és a továbbfejlesztett RAM (VPS RAM) között, vagy választhat magas rendelkezésre állású megoldással VPS felhő formájában..

A döntés meghozatala előtt azonban érdemes összehasonlítani az OVH-t a top VPS tárhely megoldások. Meglepődhet, hogy a legtöbb webtárhely jobb értéket kínál.4. Hogyan csatlakoztathatom a GoDaddy tartományomat az OVH-hoz? Jelentkezzen be az OVH irányítópultjába, és menjen tovább a vezérlőpult weboldalához. Ennek az oldal tetején lévő vízszintes menüben kell lennie. Miután kiválasztotta, kattintson a társított domainek fülre.

Itt megtudhatja, hogy érvényes-e a CNAME-e. Ha a CNAME-címke a Diagnosztika szakaszban piros színű, azt jelenti, hogy meg kell erősítenie, hogy Ön ennek a domain névnek a tulajdonosa. 48 órája van erre.

Az érvényesítés végrehajtásához be kell jelentkeznie a GoDaddy-fiókjába (vagy a web hostba, ahonnan a domain nevet vásárolta), és meg kell változtatnia a DNS (Domain Name System) beállításokat..

A GoDaddy esetén egyszerűen jelentkezzen be fiókjába, és lépjen a Domain Manager-hez. Ezután lépjen az érvényesíteni kívánt domain névre, majd kattintson a Domain beállítások elemre. Keresse meg a További beállításokat, és kattintson a DNS kezelése elemre:

 • A Records alján válassza a Hozzáadás lehetőséget.
 • Válassza ki a CNAME típusát.
 • Töltse ki a mezőket. A Host szakaszban másolja az OVH-tól kapott CNAME rekordot. Akkor jelenjen meg, amikor a kurzor az OVH Inpoint to Associated Domains fülön található piros CNAME címke fölé kerül, beillesztheti a „@” betűt, ha azt szeretné, hogy a gyökér domainhez kapcsolódjon.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map