Shopify vs. WooCommerce – što je najbolje za vašu web trgovinu? (2020)

Spremni ste za pokretanje internetske trgovine e-trgovine ili za dodavanje drugog prodajnog kanala ili pokretanje vašeg poslovanja. Smanjili ste svoje mogućnosti na Shopify i WooCommerce, ali nije jasno koji će vam zaraditi više novca!


Ovisno o vašem iskustvu s izradom web stranica, koliko vremena imate na raspolaganju i vašeg proračuna, jedna je opcija vjerovatno bolja za vas od druge..

Da bih vam pomogao da odlučite koja je to, intenzivno sam istražio i testirao obje platforme za e-trgovinu.

Ispravan odabir uštedjet će vam puno vremena i novca u narednim godinama, pa pažljivo pročitajte ovaj pregled usporedbe da biste saznali je li Shopify ili WooCommerce najbolja opcija za vaše poslovanje.

Shopify je lakše započeti – WooCommerce je malo zamršeniji

Shopify ima sve što vam treba u jednom paketu.

Ali budući da je WooCommerce WordPress dodatak, morat ćete se upoznati s WordPressom prije nego što počnete učiti kako koristiti WooCommerce.

Shopify
Unesite neke osnovne podatke o računu i vaša će trgovina biti stvorena za vas na Shopify. Potrebno je samo minutu ili dvije.

Jednom kada ste prijavljeni, pronaći ćete upit za dodavanje svog prvog proizvoda (ili to možete učiniti iz izbornika).

Shopify vs. WooCommerce -image1

Uređivač proizvoda je intuitivan za upotrebu, a uglavnom se usredotočuje na dodavanje:

 • Naslov proizvoda
 • Opis proizvoda
 • Slike proizvoda
 • Oznake

Shopify vs. WooCommerce -image2

Ako se pomičete prema dolje s glavnih polja, postoje naprednije opcije koje omogućuju postavljanje cijena, zaliha, otpreme (i carina) i varijante (tj. Različitih boja ili veličina).

Shopify vs. WooCommerce -image3

Možete se vratiti na ovu stranicu da biste je uredili u bilo kojem trenutku.

Svaki proizvod koji stvorite dobit će svoju stranicu proizvoda na kojoj posjetitelji mogu obaviti kupnju. Također možete dodati različite proizvode u “kolekciju” (sa vlastitom stranicom) tako da posjetitelji mogu istovremeno pregledati više srodnih proizvoda..

Shopify vs. WooCommerce -image4

Shopify će pratiti sav vaš inventar dok se proizvodi prodaju.

Možete u bilo kojem trenutku otići na svoju ploču s inventarom (u izborniku) da vidite što vam je ostalo od svakog proizvoda.

Shopify vs. WooCommerce -image5

WooCommerce

Ako ste ranije koristili WordPress, početak rada s WooCommerceom nije previše težak.

Ali ako još niste, prvo se trebate prijaviti za račun na WordPress.com ili samostalno ugostiti svoju verziju WordPressa.

Zatim ćete trebati instalirati WooCommerce iz trgovine “Plugins”.

Nakon što se aktivira, vidjet ćete dvije nove mogućnosti izbornika (“WooCommerce” i “Proizvodi”), zajedno sa svim vašim postojećim opcijama izbornika u programu WordPress:

Shopify vs. WooCommerce -image6

U stavkama izbornika WooCommerce postoji ograničen broj odjeljaka, ali oni su prilično jasni.

Vidjet ćete i neke narančaste i crvene poruke koje će vas upozoriti na sve obavezne postavke koje trebate izmijeniti.

Od ovog trenutka dodavanje proizvoda vrlo je slično procesu dodavanja proizvoda u Shopify. Pomoću opcije izbornika “Proizvodi” možete dodati proizvod koji će otvoriti uređivač sličan klasičnom uređivaču postova programa WordPress:

Shopify vs. WooCommerce -image7

Dovoljno je da vašem proizvodu date naziv, opis, kategoriju i sliku ako želite.

Pomičite se prema dolje i moći ćete postaviti opcije zaliha i isporuke, baš kao i na Shopify.

Shopify vs. WooCommerce -image8

Na kraju ćete dobiti jednostavnu stranicu proizvoda. Proizvod će se također prikazati na bilo kojim stranicama kategorije kojima ste ga dodijelili.

Shopify vs. WooCommerce -image9

Jedino mjesto na kojem WooCommerce malo zaostaje u upravljanju proizvodima jest to da postoje nikako da odjednom vidite sav svoj inventar.

Postoje proširenja koja vam omogućuju to, ali morat ćete ih platiti.

A pobjednik je…

Shopify! S Shopifyjem je vrlo lako započeti, a uključuje sve osnovne stvari bez potrebe za instaliranjem dodatnih proširenja. WooCommerceu treba malo više vremena za početak, posebno ako niste navikli na WordPress.

Shopify pruža vam dodatne značajke e-trgovine prema zadanim postavkama

Iako obje platforme imaju veliku knjižnicu proširenja koje možete instalirati da biste dodali gotovo sve potrebne funkcije, Uvijek je bolje ako su ugrađene važne značajke.

Na taj se način ne morate brinuti o dodatnim troškovima proširenja, a štedi vam trošenje vremena pokušavajući pronaći pravo proširenje.

Najbolje značajke e-trgovine koje Shopify može ponuditi

Shopify ima sve osnove kojima bi internetska trgovina mogla trebati od samog početka.

Evo što imate s bilo kojim planom:

 • Besplatni SSL certifikat
 • Podrška za neograničen broj proizvoda
 • Neograničena propusnost i web mjesto za pohranu
 • Shopify prodajno mjesto (POS) za osobnu prodaju
 • Blog blog i kreator stranice
 • Analiza prijevara
 • Financijska izvješća
 • Izvještaji kupaca
 • Kreator marketinške kampanje
 • Automatski obračun poreza

Osnovni alatni okvir WooCommercea

WooCommerce nudi mnogo za besplatni dodatak, ali otkrit ćete da vam nedostaju nekoliko važnih značajki.

Evo što WooCommerce nudi:

 • Podrška za neograničen broj proizvoda
 • Neograničeno spremanje web mjesta (na WordPress.com “Business” planu)
 • Blog blog i kreator stranice
 • Financijska izvješća
 • Izvještaji kupaca
 • Automatski obračun poreza

Opet postoje proširenja koja možete instalirati kako biste dobili pristup većoj funkcionalnosti. Dodavanje dodatnih ekstenzija jednostavno je nezgodno i često dolazi s dodatnim troškovima.

A pobjednik je…

Ponovo prokuhajte. Bez obzira kojim se poslom bavite, naći ćete sve što vam treba uključeno u bilo koji plan Shopify koji odaberete.

Iako WooCommerce dolazi s mnogim osnovama, vjerojatno ćete se morati obratiti prodavaonici proširenja da biste pristupili važnim značajkama.

Shopify nudi 4X u mnogo tema kao WooCommerce

Obje platforme nude besplatne i plaćene teme web mjesta kako biste odabrali izgled i izgled svoje trgovine.

Shopify’s store trgovina ima 10 besplatnih tema i nešto više od 60 plaćenih tema. Oni se u trgovini mogu filtrirati prema industriji (npr. Umjetnost, odjeća, namještaj itd.), Cijeni, broju proizvoda koje imate i još mnogo toga:

Shopify vs. WooCommerce -image10

Neke su dizajnirali Shopifyjevi programeri, a ostale su dizajnirali treći web dizajneri (provjereni od strane Shopifyja) koji tematiraju posebno za Shopify trgovine.

Besplatne teme su izvrsne kvalitete i dovoljno za početak. Međutim, one su ujedno i najpopularnije teme (jer su besplatne), pa ih koristi mnoštvo trgovina Shopify, i svi oni izgledaju isto.

Na kraju ćete vjerojatno htjeti kupiti plaćenu temu, što će vas koštati ispod 200 dolara.

Dakle, postoji nekoliko Shopify tema za odabir – zašto ih je samo 14 u WooCommerce trgovini temama?

To nije puno izbora.

WooCommerce nudi svoju osnovnu temu “Storefront” besplatno. Tada možete na vrh instalirati podređenu temu kako biste dodatno prilagodili dizajn.

Shopify vs. WooCommerce -image11

Neki od njih su besplatni, dok drugi koštaju oko 40 dolara godišnje (što dolazi s podrškom i ažuriranjima).

Također morate uzeti u obzir da je WooCommerce kompatibilna s bilo kojom tipičnom WordPress temom. Postoji tisuće tema na web lokacijama poput ThemeForest i TemplateMonster koje su dizajnirane za internetske trgovine.

Dakle, iza trgovine trgovine temama postoji veliki izbor. Loša strana izbora vanjskih tema je ta nisu osmišljeni posebno za WooCommerce, a nećete dobiti ni podršku WooCommerce programera.

A pobjednik je…

Shopirajte, ali opet. Shopify ima puno veći izbor tema koje su sve dizajnirane za Shopify trgovine. Iako WooCommerce može raditi s WordPress temama treće strane, oni možda ne iskorištavaju najbolje od onoga što WooCommerce može ponuditi, a kvaliteta dobivene podrške može se jako razlikovati.

Trošak kupnje je lakše predvidjeti, ali ne uvijek niži

U pogledu troškova, teško je reći koja je platforma bolja. Ovisno o nekoliko čimbenika, Shopify ili WooCommerce mogli bi vam biti jeftiniji.

Dakle, dopustite mi da razložim moguće troškove s kojima se možete suočiti i možete dodati one koji se odnose na vaše poslovanje.

Shopify

Shopify nudi tri osnovna plana, a sve uz mjesečnu naknadu.

Što je viša mjesečna naknada, niže su naknade za obradu (na plaćanju kreditnom karticom). Zbog ovoga, Shopify će gotovo uvijek biti najjeftinija opcija za prodavače velikih količina.

Pored naknada za obradu, možda ćete morati platiti naknade za transakcije pri svakoj prodaji.

Ako koristite Shopify Payments, koji je Shopifyjev procesor plaćanja (pokreće ga Stripe), ne morate plaćati naknade za transakcije. Ali ako upotrebljavate procesor treće strane kao što je PayPal, također ćete platiti postotak svake prodaje kao proviziju transakcije Shopify.

Konačni izvor tekućih troškova su “aplikacije”. Ponekad će vam trebati značajka koju Shopify ne uključuje prema zadanim postavkama. Vrlo je vjerojatno da postoji aplikacija koju možete instalirati za nju.

Neki popularni primjeri za to su napredne SEO aplikacije, integracije marketinga putem e-pošte i aplikacije za proizvod proizvoda.

Shopify vs. WooCommerce -image12

Neke su aplikacije besplatne, ali većina dolazi s malom mjesečnom naknadom. Neke složenije aplikacije koštaju i do 100 dolara mjesečno.

Ukratko, za procjenu koliko će vas Shopify stalno koštati uzmite u obzir:

 • Trošak vašeg plana
 • Naknade za obradu kreditnih kartica
 • Naknade za transakcije (ako se ne koriste Shopify plaćanja)
 • Svaka posebna funkcionalnost koja vam je potrebna zahtijeva aplikaciju

WooCommerce

WooCommerce je sama po sebi potpuno besplatna. No, za instaliranje dodataka (uključujući WooCommerce) na WordPress.com, trebat će vam najmanje “Poslovni” plan.

Poslovni plan i osnovni Shopify plan otprilike su jednaki troškovi.

Možete integrirati bilo koji glavni procesor plaćanja poput Stripe ili PayPal, a naknade za obradu bit će slične Shopifyu za prodavače male količine. Ne postoji ništa poput Shopify Paymenta koji vam donosi velike popuste ako ste prodavač velikih količina.

Tamo su nema naknada za transakcije za WooCommerce, bez obzira na vaš procesor plaćanja.

Način na koji WooCommerce zarađuje putem prodavaonice. Proširenja su ista stvar kao i “aplikacije” u Shopifyju.

Ako samo ne napravite osnovnu internetsku trgovinu, osnovna verzija WooCommercea najvjerojatnije neće pružiti dovoljno funkcionalnosti.

Morat ćete se obratiti prodavaonici.

Shopify vs. WooCommerce -image13

Ova proširenja nisu jeftina, a neka od njih izgledaju kao da bi trebala biti u osnovnom proizvodu (npr., “Stolna poštarina isporuka”, što vam daje fleksibilnije mogućnosti dostave).

Očekujte da ćete morati kupiti barem nekoliko proširenja. Svaki dolazi s godišnjim troškovima, koji uključuje ažuriranja i podršku.

Shopify uključuje mnoge od njih u svom osnovnom proizvodu.

Na primjer, Shopify se integrira s glavnim dobavljačima poput UPS-a i USPS-a bez dodatnih troškova, ali za to ćete morati kupiti proširenja na WooCommerce:

Shopify vs. WooCommerce -image14

A pobjednik je…

To je situacija. U većini slučajeva imaju slične troškove.

Općenito, Shopify će biti jeftiniji jer ćete na WooCommerceu morati kupiti prilično nekoliko dodataka. Također, kod prodavača većeg volumena Shopify će obično biti jeftiniji jer se stope obrade smanjuju tijekom nadogradnje planova.

Međutim, ako ne možete upotrebljavati Shopify Payment (zbog preferencija ili niste u državi koju podržava), WooCommerce će vjerojatno biti jeftiniji jer nećete morati platiti naknade za transakcije.

24/7 podrška u odnosu na standardnu ​​podršku za ulaznice

Doći će vrijeme kada ćete frustrirano pokušavati shvatiti kako nešto učiniti u svojoj trgovini ili naići na neočekivane probleme. Dobra podrška je često spasiteljica života.

Shopify ima fantastične mogućnosti podrške, danju ili noću. Nudi 24/7 podršku na svim planovima, a možete birati između chata uživo, e-pošte, telefona ili čak Twittera.

Shopify vs. WooCommerce -image15

To je uz bogatu bazu znanja.

Po mom mišljenju podrška je najveća slabost WooCommercea. Ima pristojnu bazu znanja, ali ako vam je potrebna podrška od ljudi, vaše su mogućnosti ograničene.

Vaša je najbolja opklada otvoriti kartu, ali nema zagarantovano vrijeme odgovora, tako da možete biti zaglavljeni čekajući odgovore kada vam je prodavaonica pokvarljena i gubite novac.

Shopify vs. WooCommerce -image16

Na forumima zajednice WordPressa postoji odjeljak o WooCommerceu u kojem možete postavljati probleme. Međutim, to nije baš aktivno i nije pouzdan način da se riješi pitanje.

A pobjednik je…

Kupujte, a nije ni blizu. Shopify nudi vrstu premije, podršku 24 sata na satu koju očekujete pri plaćanju proizvoda.

Shopify vs. WooCommerce: koja je najbolja platforma trgovine e-trgovine?

U većini slučajeva, Shopify je bolja platforma za e-trgovinu. Jednostavniji je za upotrebu, ima više značajki, bolju podršku, a može biti i jeftiniji od WooCommercea.

Pročitajte našu Shopify stručnu recenziju ili kliknite gumb ispod:

Ali postoje tri situacije u kojima WooCommerce može biti bolji izbor:

 • Već imate poslovno web mjesto izgrađeno na WordPressu. Ako je to slučaj, jednostavno je instalirati dodatak i nećete morati ponovno izraditi web mjesto.
 • Ne želite koristiti Shopify Payment (ili ne možete), a dodatne naknade za transakcije s kojima ćete se suočiti učinit će Shopify puno skupljim od WooCommerce.
 • Planirate puno blogirati. Dok Shopify nudi značajke za bloganje, WordPress se ne može pobijediti kad je u pitanju bloganje.

Želite saznati više o WooCommerceu? Pročitajte našu recenziju ili kliknite gumb:

Za kraj, završimo sa ponovnim pronalaženjem glavnih razlika između Shopify i WooCommerce:

svojstvoShopifyWooCommercePobjednik
Jednostavnost korištenjaIntuitivno za početak i upotrebuRazumno jednostavan za korištenje, ali može biti zbunjujući ako ste novi u WordPressuShopify – brže postavljanje i jasniji prvi koraci
Uključene su osnovne značajkeIma sve značajke koje većini internetskih trgovina trebajuIma većinu osnovnih značajki, ali za neka vam trebaju proširenja (POS, analiza prijevara, marketing itd.)Shopify – svi osnovni elementi su ugrađeni (iako možete pronaći proširenja za WooCommerce ako je potrebno)
temePreko 70Samo 14, ali možete koristiti i druge WordPress temeShopify – bolji izbor tema posebno dizajniranih za platformu
cijena
 • Trošak mjesečnog plana
 • Naknade za obradu plaćanja (niže za velike količine)
 • Naknade za transakcije (oslobođeno ako koristite Shopify Payment)
 • App trgovina ako vam treba dodatna funkcionalnost
 • Trošak mjesečnog plana
 • Naknade za obradu plaćanja temeljene na davatelju obrade
 • Nema naknada za transakcije
 • Očekujte da ćete morati kupiti barem nekoliko proširenja
Ovisi o vašim potrebama – Shopify je općenito jeftiniji ako možete koristiti Shopify Payments; inače WooCommerce obično djeluje jeftinije
podrška24/7 live chat, e-pošta i podrška putem telefonaPodrška za ulazniceShopify – više mogućnosti podrške i pouzdanija
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map