Studio kišobran – obraćajući pažnju na prilagođene detalje zbog kojih se web stranice ističu

S tako široko dostupnim tematskim web lokacijama temeljenim na predlozima mnoge web stranice počinju izgledati isto. Pa kako se neka stranica ističe među mnoštvom interneta? Ronen Hirsch, osnivač Studio Umbrella, to postiže odbacivanjem pristupa urezača kolačića i prilagođavanjem izrade lijepih i jedinstvenih web stranica – jedna po jedna.


Ovaj je intervju izvorno objavljen 15. studenog 2018. godine.

Recite nam malo o vašoj pozadini prije osnivanja Studio Umbrella.

Moja pozadina je dobra; malo je pomiješano! Studirao sam informatiku u Izraelu na sveučilištu nakon završetka služenja vojske. Nakon semestra ili dva, želio sam biti kreativniji, pa sam se prebacio na HIT, Institut za tehnologiju Holona, ​​da nastavim proizvodno i industrijski dizajn. Zatim sam nastavio studij u Nizozemskoj na dizajnerskoj akademiji u Eindhovenu gdje sam i završio diplomu. Zbog svoje pozadine u računalima i programiranju uspio sam izgraditi internetski portfelj svog rada. Tada sam sagradio jedan za svoju djevojku, a zatim za drugog prijatelja i shvatio sam: „Hej. Sviđa mi se stvaranje web stranica! ” i tako sam ušao u to. Učila sam se programiranju pomoću Googlea, mrežnih tutorijala i videozapisa. Skoro odmah nakon škole pokrenuo sam StudioRonen koji sam na kraju preimenovao u Studio Umbrella.

Koje usluge nudite??

Naša glavna usluga je dizajn i izrada web stranica, od početka do kraja. Mi ne stvaramo samo još jednu tematsku web stranicu, već prilagođeni dizajn i kodiramo naše projekte, čineći ih jedinstvenima i pružajući klijentu zanimljiviji način prezentacije sebe, svojih usluga i svojih proizvoda. Gotovo smo napravili korporativne web stranice, web mjesta portfelja i naravno WordPress.

kišobran

Također radimo mnogo dućana s trgovinom e-trgovine u Shopifyju i PrestaShopu, sa ozbiljnim naglaskom na njegove UI / UX aspekte. Još jedna usluga koju nudimo su prilagođene internetske aplikacije, poput generatora olova koji je napravljen za osiguravajuće društvo. To je procjena cijena koja prolazi kroz proces postavljanja nekih pitanja i generiranja cijena na temelju odgovora. Aplikacija se povezuje s CRM-om osiguravajuće tvrtke kako bi mogla pratiti te vode i kontaktirati potencijalne klijente.

Kada radite s alatima poput WordPress-a ili Shopify-a koji se odnose na predloške / teme, da li i dalje integrirate prilagođeni dizajn u ove proizvode?

Da! Mnogo puta započinjemo s temom koja ima specifične pozadinske funkcije koje klijent treba, ali prilagodite dizajn toliko da ne izgleda kao da je započeo kao tema. Na taj način održavamo kôd koji web mjestu daje dodatnu funkcionalnost, a naši klijenti imaju prednost u dizajnu koji je jedinstven. Ali pažljivo je promišljeno i uokvireno za njihove potrebe. Mi ne biramo samo temu i kažemo „OK, evo teme. Promijenit ćemo boje, promijenit ćemo font i eto ti. ” To nije web mjesto koje je zanimljivo ili vrijedno ulaganja našeg klijenta.

shopify - studio kišobran

Kada radimo u WordPressu, ponekad ćemo koristiti postojeće dodatke. Nema smisla graditi kontakt obrazac ako već postoji dodatak koji dobro funkcionira. Međutim, ako klijent zahtijeva kontakt obrazac s posebnom funkcionalnošću, mi ćemo prilagoditi izradu aplikacije za kontakt koji je prilagođen njihovim potrebama..

Specijalizirali ste se za stvaranje projekata za određenu industriju?

Ne baš. Kad sam prvi put započeo u Izraelu, puno sam radio na web lokacijama temeljenim na portfelju za kolege dizajnere, arhitekte i umjetnike. Ali od dolaska u Los Angeles, dizajnirao sam i stvarao projekte za sve vrste industrije, uključujući modne marke, osiguravajuće kuće i velikog prodavača zdrave hrane & grickalice.

goraw - studio kišobran

Nedavno surađujem s dizajnerom čija je pozadina u industriji ljepote, pa se radujem skoku u taj svijet. Naš trenutni projekt je web stranica za marku lažnih trepavica. Također radim na stranicama za nakit i proizvođače dječjih vitamina. Sva tri navedena projekta su mjesta e-trgovine, ali iz različitih industrija.

Što je mini stranica?

Mini-web mjesto obično je jedno-stranicu sa svim značajkama obične web stranice. Tipično je izbornik na vrhu koji će se, kad se klikne, preskočiti na određeni dio te stranice.

Obično preporučujem veće web stranice jer je “Sadržaj je kralj”, a sadržaj je način na koji možete pronaći Internet. Ali ponekad, klijent možda želi samo ovaj kratak sažetak kako bi bili sigurni da će se njegovi posjetitelji odmah usredotočiti na svoj sadržaj.

Mini stranice su također dobro rješenje kada tvrtka prodaje određeni proizvod ili uslugu. Prilikom oglašavanja na webu, na Googleu i tako dalje, oni mogu poželjeti određeno mjesto za preusmjeravanje kupaca. U osnovi je to odredišna stranica, ali naprednija od jednostavne odredišne ​​stranice s kontaktnim obrascem.

Ranije ste spomenuli generator olova koji ste izgradili. Koje ste druge prilagođene projekte, osim web stranica, izradili?

Projekte po mjeri puno je zabavno stvarati! Drugi zahtjev bio je za tvrtku za garanciju automobila koja je bila slična glavnom generatoru po tome što je također koristila unesene podatke i stvorila ovu vezu s klijentovim CRM-om.

Za arhitekta smo stvorili ovaj jedinstveni navigacijski sustav koji je izgledao kao stari iPad ili iPod kotač, što je zaista bila promjena u odnosu na uobičajene web stranice koje radimo.

Napravio sam na Facebooku igru ​​”Narod je izbor” za izraelsku kompaniju Armoza Formats, koja prodaje TV formate. Bila je to zabavna trivia igra, za koju mislim da je trenutno offline, ali još uvijek je u mom portfelju.

Za web mjesto koje prodaje bicikle stvorio sam „proizvođača proizvoda & prilagodnik ”gdje su kupci mogli odabrati boju okvira, vrstu gume itd. koju su željeli.

Tijekom svojih prvih 5 godina u industriji, bio sam ozbiljan programer za Flash. Osim što sam dizajnirao zabavne, animirane web stranice, stvorio sam dinamične POS animacije za YCD Multimedia, tvrtku koja razvija sustave za reprodukciju i upravljanje digitalnim potpisima. Koristeći njihov sustav, voditelj kafića bi, primjerice, odabrao sliku, unijeo naslov, cijenu itd., A na ekranima postavljenim ispred blagajne prikazali bi se animacija za korisnike. Napravili smo ove ekrane za mnoge poznate marke. Drugi je bio potpuno animirani semafor za novi nogometni stadion u Netanyi u Izraelu. Sustav također može kontrolirati sadržaj koji fanovi vide na velikom zaslonu. Ti projekti zapravo nisu bili utemeljeni na internetu, ali još uvijek su zahtijevali Flash, JavaScript i HTML kodiranje i bili su vrlo zabavni za stvaranje.

Sada kada Flash više ne funkcionira ili se podržava, jeste li ponovno stvorili starije Flash projekte na nekoj drugoj platformi ili ste ih jednostavno povukli?

Bilo je samo jedno, možda dva Flash mjesta koja smo rekreirali pomoću JavaScript i HTML radi očuvanja izvornog izgleda i funkcionalnosti. Inače nismo rekreirali postojeće Flash projekte, već smo ih nastavili i redizajnirali kao nešto novo što bi odgovaralo trenutnom vremenu i trendovima.

Bila sam tužna kad je Flash proglašen mrtvim jer su Flash web stranice koje sam napravio bile toliko zabavne i avanturističke s puno različitih slojeva i animacija. Bilo je puno slobode s Flashom, što mislim da je zapravo bio njegov pad. Kad sam vidio kako web stranice koje su pogrešno stvorene u Flash-u isušuju baterije uređaja i stvaraju druga problematična pitanja o upotrebljivosti, shvatila sam protivljenje Stevea Jobsa na platformi..

Prijelaz je bio malo težak, ali trendovi na web lokaciji ionako se odmiču od ovih kompliciranih animacija. Ljudi nisu imali vremena ni strpljenja za animirane uvode na naslovnicu. Željeli su jednostavne, minimalne web stranice “Pokaži mi sadržaj”. Dakle, na kraju dana zapravo je bila dobra stvar. Oduvijek su mi se svidjele Flash-ove male pojedinosti poput animiranih klizanja, pa sam prilikom prelaska projekata na nove platforme naučio kako ponovno stvoriti većinu tih animacija pomoću CSS-a, JavaScripta i jQuery-ja. Na neki način, Flash je ostao sa mnom kroz posebne posebne detalje zbog kojih se web mjesto ističe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map