Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 tárhelyen

Ha nemrégiben feliratkozott az A2 tárhelyre, akkor valószínűleg nem is várhat arra, hogy elindítsa a tárhelyét, és futtassa, és kezdje el látogatóit felkeresni a webhelyére.


Itt található a lépésről lépésre a webhely beállításának és a CDN aktiválásának módja. Noha jó ötlettel kell rendelkeznie a felhasználói élményről, érdemes átnéznie az A2 Hosting alapos áttekintését is, hogy megtudja, az jó-e az Ön igényeinek..

Csatlakoztassa domainjét az A2 tárhelyhez

Ha már rendelkezik domainjével, akkor a jó hír az, hogy nem kell bonyolult beállítási munkát végeznie ahhoz, hogy összekapcsolja az A2 tárhely webhelyével..

Mint minden más gazdagépnél, a DNS-rekordot a regisztrátoránál az A2 tárhely felé kell mutatnia. Az első regisztrációkor e-mailt kap, amelyben egyértelmű utasításokat ad erre:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image1-en

Miután a domainjét az A2 tárhelyre mutatta, akkor jónak kell lennie.

Ha új WordPress webhelyet hoz létre, amint azt az alábbiakban bemutatom, akkor a domain működését a Softaculous telepítőjének is meg kell adnia, hogy működjön..

Telepítse a WordPress-t az A2 tárhelyre

Amikor feliratkozik az A2 tárhelyre, egyszerűen csak bejelöl egy négyzetet, és automatikusan telepítik a WordPress programot (vagy szinte bármely más weboldal készítőt) az Ön számára. Ha elmulasztotta, vagy további WordPress-webhelyeket szeretne telepíteni fiókjába, a következőképpen teheti meg.

Jelentkezzen be az A2 Hosting panelen. Ezután kattintson a zöld „cPanel Bejelentkezés” gombra:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 tárhelyen-image2

A rendszer eljut a cPanel vezérlőpultjába. A cPanelhez tartozik a Softaculous szkripttelepítő, amelyet a WordPress telepítéséhez használsz fiókjához.

A Softaculous az egyik első szakasz a cPanelben, és az összes ikon telepíthető alkalmazásokra vonatkozik. Mint láthatja a WordPress – az A2 optimalizált az első lehetőség:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image3-on

Ha rákattint, akkor az alábbi telepítőoldalra lép. Már tartózkodnia kell az ‘Install’ lapon – a telepítés folytatásához kattintson az oldal alján található ‘Install’ gombra:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image4-en

A következő oldalon megadnia kell néhány részletet a Softaculous webhely telepítéséhez és beállításához. Ha rendelkezik SSL tanúsítvánnyal (az A2 Hosting biztosítja az Ön számára egy ingyenes Let’s Encrypt SSL tanúsítványt), akkor válassza a „Válasszon protokollt” mezőben a „https: //” elemet. Ellenkező esetben csak válassza a „http: //” lehetőséget..

A ‘Domain kiválasztása’ mezőbe írja be, hogy melyik domainben szeretné a webhelyet üzemeltetni. Ezután hozzáadhat egy webhely nevét és a webhely leírását:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image5-en

Az alábbiakban állíthatja be a bejelentkezési hitelesítő adatait a WordPress rendszergazdai fiókjához. Az A2 Hosting felhasználónevet és biztonságos jelszót fog javasolni az Ön számára, de a sajátját is használhatja.

Ezeket az adatokat e-mailben is megküldik. Az ‘Install’ gomb alatt található egy mező, ahol megadhatja az e-mail címét:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image6-on

Kattintson az „Install” gombra a telepítési folyamat elindításához. Az enyém kb. Két percig tartott.

Ügyeljen arra, hogy ne hagyja el ezt az oldalt, amíg az nem fejeződik be, mert az megzavarhatja a telepítést.

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image7-en

Amikor belép az alábbi oldalra, az azt jelenti, hogy a WordPress webhelyét sikeresen telepítette:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image8-on

Ezután navigálhat a WordPress webhelyére, ha rákattint a felső linkre, hogy lássa, mint a látogató, vagy az alsó linkre, ha be szeretne jelentkezni az adminisztrátori fiókkal..

E-mailben megkapják a webhelyére vonatkozó információkat, valamint a bejelentkezési adatait is:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image9 rendszeren

CDN beállítása az A2 tárhelyén

A CDN kötelező funkciója az Ön webhelyének, különösen, ha globális közönséggel rendelkezik. Szerencsére ingyenes CloudFlare fiókot kap a cPanel A2 Hosting csomagjával.

Sajnos az A2 Hosting nem nyújt egyetlen kattintással a CDN beállításához, ám a cPanel segítségével ez még mindig nagyon egyszerű..

Kétféle beállítás van: részleges (CNAME) vagy teljes DNS-beállítás. Az első módszer a legegyszerűbb, és lehetővé teszi a DNS és a CloudFlare beállításainak kezelését az A2 tárhely és a cPanel segítségével..

Ha a második módszert választja, ezeket a szolgáltatásokat a CloudFlare webhelyén lévő fiókjából kezeli.

A CloudFlare aktiválásához a WordPress webhelyén az első dolog, amit meg kell tennie, jelentkezzen be újra az irányítópulton a cPanelbe. Ezután görgessen lefelé, amíg el nem jut a ‘Szoftver’ szakaszhoz. A CloudFlare legyen az első lehetőség:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image10-en

Ha rákattint, az A2 Hosting CloudFlare irányítópultjának integrált verziójához vezet. Ha még nem rendelkezik ingyenes CloudFlare-fiókkal, akkor a gombra kattintva létrehozhat egyet. Ha igen, a linkre kattintva léphet be a meglévő fiókjába:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image11-en

Bármelyik útvonalon megy is, automatikusan összekapcsolja CloudFlare-fiókját az A2 Hosting-fiókjával. Nagyon kényelmes. Ön megerősítő e-mailt is kap:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image12-en

Ha már rendelkezik CloudFlare-fiókkal, akkor automatikusan azt a domaint fogja használni, amelyen jelenleg a CloudFlare aktiválva van. Az ingyenes CloudFlare-fiók sajnos csak egy domaint támogat, így Önnek ki kell cserélnie az eredeti domaint, vagy frissítenie kell, ha új domainben szeretné aktiválni a CloudFlare-t.

Abban az esetben, ha első alkalommal használja a CloudFlare felhasználót, egyébként végigvezeti Önt a következő lépésekben. A teljes utasításokat az A2 tárhely dokumentációjában is megtalálhatja.

 • Amint létrehoz egy fiókot vagy bejelentkezik, megjelenik egy “Domain hozzáadása” szövegmező. Írja be ezt a mezőt, amelyben aktiválni szeretné a CloudFlare-t, és kattintson a „DNS-rekordok beolvasása” elemre.
 • Megnézheti a CloudFlare bevezető videóját, miközben elemzik a domain DNS-jét. Ha kész, csak kattintson a „Folytatás” gombra.
 • Csak kattintson ismét a „Folytatás” elemre a következő oldalon, ahol megmutatják a DNS-rekordjait.
 • A következő oldalon választhat ingyenes csomagot, vagy megvásárolhat prémium CloudFlare csomagot.

Ennek végül el kell jutnia a CloudFlare kezelőpaneljére. A „Domain” lapon látnia kell a CNAME rekordok listáját:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image13-on

A bal felső sarokban lévő rács ikonra kattintva térjen vissza a cPanelhez. Ezután térjen vissza a CloudFlare oldalra, csak hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden frissül-e.

Menjen vissza a „Domain” fülre, majd görgessen le. A DNS-rekordok alatt egy narancssárga gombot talál, melynek felirata: „Eltávolítja a domaint a CloudFlare-ből.” Ezzel eltávolítja a DNS- és CDN-kezelést a CloudFlare-ból, és áthelyezi azt a cPanel-fiókjába. Miután rákattintott, csak erősítse meg a felbukkanó mezőben:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image14-en

Az oldal frissül, eltávolítva a legtöbb DNS-bejegyzést. Itt kell kiválasztania, hogy a részleges vagy teljes DNS-beállítással jár-e. Ajánlom a részleges beállítást, így továbbra is kezelheti közvetlenül a cPanel-fiókjából. Kattintson a ‘Szolgáltatási tartomány CNAME beállításával’ gombra:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image14-en

Az oldalt ismét frissítse az összes DNS-rekorddal. Annak biztosítása érdekében, hogy működik-e, ellenőrizze, hogy a CloudFlare be van-e kapcsolva az alábbiakban megjelölt két bejegyzés egyikéhez (vagy mindkettőjéhez):

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image15-en

Ha nem, akkor csak kapcsolja a vezérlőket az ‘On’ helyzetbe.

Ha elvégezte ezeket a lépéseket, akkor is kapott két e-mailt; az egyik a számlakezelés eltávolításáról a CloudFlare-ből, a másik az A2 tárhelybe való felvételéről:

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image16-on

Tartomány összekapcsolása és a WordPress telepítése az A2 Hosting-image17-en

És végül, aktiválnia kell és engedélyeznie kell a CloudFlare-ot a webhelyén. Lehet, hogy egy napig tart, amíg a változások hatályba lépnek, de ez ritkán fordult elő számomra, és jó, ha elmész a következő órán belül..

A nem olyan sürgõsök számára, akik nem a rohanásban vannak

Ezeknek az alapvető feladatoknak a gondozása az A2 tárhely használatával történő beállításához nem a leggyorsabb folyamat. Azt is érzem, hogy a fedélzeten lévő dokumentáció egyértelműbben bemutatható lenne.

Jó azonban, hogy az automatikus szoftvertelepítő lehetővé teszi, hogy hatalmas számú CMS-t és weboldal-készítőt válasszon. Ezenkívül rendkívül gyors és egyszerűvé tették a domain összekapcsolását.

Ha nem tapasztalt, és nem tudja pontosan, mit kell tennie, várjon rá legalább 45 percet vagy egy órát, vagy valamivel kevesebbet, ha már telepítve van a WordPress.

Ha ez a folyamat fájdalomnak tűnik, érdemes megnéznie az Inmotion Hosting szolgáltatást, amely további támogatást és dokumentációt nyújt. Hihetetlenül barátságos és segítőkész személyzettel is rendelkeznek, hogy végigvezetjen mindent.

Ha meg szeretné tudni, hogy érdemes-e az A2 tárolása időt és erőfeszítést igényelni, olvassa el az A2 tárolás mélyreható áttekintését. (Spoiler figyelmeztetés: van!)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map