Tudok-e szabadúszóként működni egy másik országban?

Nem mindenki tudja felvenni és szabadúszóként szerepelni egy másik országban. Egyeseknek sokkal könnyebb, mint másoknak, és ez nagymértékben függ attól az országtól, ahonnan származik, az országtól, amelyet meglátogat, és meddig kíván tartózkodni. Mielőtt abbahagyná a teljes munkaidős állását, és megvásárolná az egyirányú jegyet, tudnia kell, hogy mi az Ön lehetősége.


A jó hír az, soha nem volt ilyen egyszerű munkát találni online. Az olyan szabadúszó platformok, mint az Upwork és a Freelancer.com lehetővé teszik a böngészést és a rövid és hosszú távú lehetőségek alkalmazását. Vannak olyan lehetőségek is, mint a Fiverr, ahol elküldheti ajánlatait, és várhatja meg, hogy az ügyfelek megkeressék Önt.

Tehát az Ön számára külföldön végzett szabadúszó munka?

Vessen egy pillantást a legnagyobb tényezőkre, amelyeket szem előtt kell tartania, mint például a vízumkötelezettség és a technológiai szempontok. Megosztom továbbá néhány személyes tapasztalatomat digitális nomádként, ideértve azokat a dolgokat is, amelyeket nehéz úton kellett megtanulnom!

Szeretne többet megtudni arról, hogy szabadúszó? Kérjük, olvassa el a Freelancing végső útmutatóját további információkért!

Helyek kérdése

Can-i-szabadúszó-in-egy ország-image1

Egyes célállomások nagyon távoli munkavállalók számára nagyon egyszerűek, hogy hosszú ideig töltsenek be. Másoknak állandó határ menti futtatásokra van szükségük a vízum naprakészen tartása érdekében. Ez problémákat okozhat, ha a bevándorlási tisztviselők gyanítják, hogy illegálisan dolgoznak az országukban.

azonban, számos olyan helyen kínálnak nagyszerű hosszú távú vízumbeállítási lehetőségeket. Ezen országok közül sok lehetővé teszi, hogy hat hónapig, sőt évekig is tartózkodjon, egyszerűen idegenforgalmi vízummal.

A turisták számára hosszú távú tartózkodást kínáló országok

Ha az a célja, hogy egyetlen országban telepedjen le és hosszabb ideig (azaz több mint néhány hónapig) online működjön anélkül, hogy állandó határ menti futásokkal foglalkozna, vizsgálja meg a következő lehetőségeket:

a legjobb országok a hosszú távú tartózkodáshoz

Ez a lista semmiképpen sem átfogó, mivel még sok más ország rendelkezik meglehetősen enyhített hosszú távú vízummal – nem is beszélve, hogy mindig új szabályokat vezetnek be.

Nemzetiségek, amelyek utazhatnak legszorgalmasabban

A vízumhoz való könnyű hozzáférés, vagy a vízummentes országba való belépés lehetősége nagyban függ attól, hogy melyik országból származik.

Jelenleg a világ legerősebb útlevél (az utazás szempontjából) Japán, amely 190 nemzet számára lehetővé teszi a vízummentességet az egész világon.

Ideális útlevél azon szabadúszók számára, akik gyorsan el akarnak utazni az országok között:

ezeknek az útlevéltulajdonosoknak a legegyszerűbb ideje az országok közötti utazás

Ne felejtse el, hogy a hosszabb távú tartózkodáshoz a legtöbb ország továbbra is megköveteli, hogy legyen egy turista vízum, amelyet megérkeztek akár érkezés előtt, akár érkezéskor.

Ennek ellenére sok digitális nomád úgy dönt, hogy meglehetősen gyorsan ugrik országról országra, minden hónapban kevesebb mint egy hónapot költenek. Ha vízum nélkül tud belépni az országokba, jelentősen csökkenthető az utazás előtti előkészítés és a költségek.

Noha külföldön szabadúszóként is szabadúszóként lehet dolgozni, ha „kevésbé hatalmas” útlevéllel rendelkezik, például Belize, Oroszország, Jordánia vagy Vietnam útlevélénél, sok országban sokkal több akadályt lehet leküzdeni, amikor vízumkérelmet kérnek..

Ebben a helyzetben, ragaszkodjon ahhoz, hogy utazzon a világ néhány barátságosabb országán belül, köztük Kambodzsa, Maldív-szigetek, Mikronézia, Katar, Zöld-foki-szigetek és Ecuador.

Dolgozik egy turisztikai vízumon

Ez eléggé szabvány az, hogy sok utazó szabadúszó online módon dolgozik, miközben turisztikai vízumot használ, de ne feledje, hogy egyes országok ezt tiltják. Mindig jó ötlet ellenőrizni a helyi törvényeket és rendeleteket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik-e a megfelelő dokumentációval.

A legtöbb országban nem lesz problémája veled online dolgozni, mivel fő gond az, hogy a külföldiek nem vesznek fel olyan munkát, amely egyébként a helyiekhez vezetne.

Ha turisztikai vízummal dolgozik, szükség lehet alkalmi határátlépésekre a vízum naprakészen tartása érdekében. Ez általában csak a legközelebbi nemzetközi határ átlépését jelenti, majd visszatérést, hogy új vízumot szerezzen.

Az erre vonatkozó szabályok és rendeletek országonként eltérőek, ezért győződjön meg arról, hogy lehetséges-e egy határfutás futtatása előtt.

Vegyük a következő példákat:

Ban ben Thaiföld Lehetőség van átlépni a határt, és ugyanazon a napon visszatérni, hogy kiállítsák az új vízumot kiadás nélkül. Ez különösen igaz a repülőtéri átjárókra, mivel Thaiföld általában nagyon enyhén alkalmazza az ellenszolgáltatásra jogosító vízumok számát, amelyet az országba repüléskor megszerezhet..

Ha azonban a Európai Únió (EU) szerint, a schengeni térség országaiban legfeljebb 90 napig lehet tartózkodni egy adott 180 napos időszakon belül. Ez azt jelenti, hogy 90 nap elteltével legalább három hónapig el kell távoznia, mielőtt visszatérhetnének.

Az átlagos digitális nomád számára az országból az országba való költözés a szokásos módon zajlik. De ha hosszabb ideig szabadon él egy országban szabadúszóként, akkor érdemes alaposan átgondolni a távozás előtt megvizsgálja vízumszabályait hogy ne kerüljön fel semmilyen probléma.

Ha meg akarja próbálni a munkavízumot?

Hacsak nem dolgozik egy nagy és megalapozott vállalatnál abban az országban, amelybe át akarja próbálni, munka- vagy üzleti vízum megszerzése valószínűtlen.

Vannak olyan lehetőségek, mint például a saját vállalkozás létrehozása a fogadó országban – elvégre önként vállalkozó szabadúszóként technikailag a saját kisvállalkozásod vagy! Ennek megvalósíthatósága azonban országonként változik, és nehéz és / vagy drága lehet attól függően, hogy honnan jött és hol kíván tartózkodni.

Ez az oka a legtöbb digitális nomád és szabadúszó úgy dönt, hogy él és dolgozik egyszerűen turisztikai vízum használatával. Szerencsére néhány országban a vízumot alkalmazzák kifejezetten a szabadúszók és a digitális nomádok számára.

Egyéb vízumbeállítási lehetőségek

Mivel a külföldön élő online szabadúszó és digitális nomádok jelensége meglehetősen új, továbbra is viszonylag nagyon kevés vízum érhető el, amely illeszti ezt a speciális rést. 2019-ben, Észtország azt tervezi, hogy vízumot kínál az online szabadúszók számára aki szeretné meglátogatni az országot, és akár 12 hónapig is utazhatna.

Más országok vízumot kínálnak azoknak az egyéneknek, akik hosszú távra szeretnének élni a térségben azzal a lehetőséggel, hogy teljes munkaidőben költözhetnek. Ezeket a vízumokat gyakran nehéz megszerezni, és számos szigorú képesítéssel rendelkeznek, például nagy összeg befizetésekor a helyi bankszámlára.

Ha Ön szabadúszó, aki érdekli egy új országba költözni, Németország, Bulgária, Costa Rica és Hollandia lehetőségeket érdemes megvizsgálni. Az EU országai szintén megkönnyítik ezt a folyamatot az EU polgárainak.

Adók otthon és külföldön

Az adófizetés a külföldön való tartózkodás során meglehetősen bonyolult téma, és a rendeletek országonként nagymértékben változhatnak.

A legtöbb nemzetiség esetén, ha törvényes vízummal vagy engedéllyel él egy másik országban, akkor csak akkor kell adót fizetnie, ha az országában él.. Ugyanakkor ez nem igaz az amerikaiakra és az eritreákra, mivel ez a két nemzet állampolgáraitól fizeti meg az adókat, függetlenül attól, hogy hol élnek.

Adókkal és minden egyéb jogi kérdéssel kapcsolatban mindig ellenőrizze a helyi törvényeket, amelyek magukban foglalják mind az országot, ahol élsz, mind a szülőföldjét. Fontolnia kell az adóügyvéddel való beszélgetést, aki ismeri a digitális nomád egyedi körülményeit.

Maradjon kapcsolatban az úton

Ha mérlegeli a külföldi szabadúszó munkát, akkor aggódhat az Ön képessége miatt, ha rendszeresen talál munkát online. De őszintén szólva, az olyan szabadúszó platformok, mint az Upwork, ezt megkönnyítik. További információkért olvassa el az áttekintést arról, hogy mi szereti szabadúszóként dolgozni a Upwork-n.

Itt kell aggódnia: Mint helytől független szabadúszó, az internetkapcsolat létfontosságú a sikerhez.

Fontos, hogy tisztában legyen a kapcsolat sebességével és lefedettségével azokon a területeken, amelyeket meglátogatni szándékozik. Végül is vannak olyan dolgok, amelyek sokkal frusztráltabbak, mint a városban rohanás, amikor megkísérelnek megtalálni egy tisztességes internetes kapcsolatot, így videokonferenciát folytathatnak egy ügyféllel, vagy teljesíthetnek határidőt.

Például Kambodzsában élve állandó problémák merültek fel áramkimaradásokkal, amelyek időnként akár 14 órát is tartottak! Szerencsére Kambodzsa olcsó és gyors 4G mobiltelefon-szolgáltatást kínál. Mint szabadúszó író, az Internet sebességre vonatkozó követelményeim meglehetősen alacsonyak, tehát mégis túl sok nehézség nélkül tudtam dolgozni.

Ha szakmája gyors és megbízható internetkapcsolatot igényel, a rendszeres áramszünetek lehetetlen akadályt jelenthetnek. Ezért alapvető fontosságú, hogy megtudja, mennyire kapcsolódik az ország – és ami még fontosabb, a város és a régió – mielőtt elmenne.

Nyilvános munkaterületek ők is olyan dolgok, amelyeket érdemes megvizsgálnia. Az otthoni vagy szállodai szobából történő folyamatos munkavégzés depressziós lehet, és megnehezítheti a feladaton maradást. A munkaterületek általában nagy Wi-Fi-sebességgel és biztonsági mentés-generátorokkal rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek, ha olyan helyen tartózkodik, ahol az áramszünet elterjedése jellemző..

Készen áll a külföldi munka megkezdésére?

A külföldön való élet és munka lehet az élet egyik legkedvezőbb élménye. És bár az út során elkerülhetetlenül szembesül kihívásokkal, ritkán tapasztalható meg olyan tapasztalat, amelyet az emberek megbánnak.

Nem is említve, hogy még soha nem volt ilyen egyszerű. Egyre több vállalat foglalkozik szabadúszó munkavállalókkal, és rengeteg eszköz van, amelyek segíthetnek a feladatok teljesítésében. Csak annyit kell tennie, hogy megvizsgálja az esetleges alkalmazási előírásokat és követelményeket, és csomagolja a táskáját!

Forrás:

http: //theglobalgadabout.com/2018/06/25/countries-with-the-longest-tourist-visas-for-us-citizens-2/
https: //www.immihelp.com/visitor-visa/tourist-visa-faq.html
https: //www.henleypassportindex.com/passport-index
https: //www.passportindex.org/byWelcomingRank.php
https: //www.corporatemonkeycpa.com/2017/12/16/how-to-avoid-taxes-as-a-digital-nomad/
https: //www.schengenvisainfo.com/
https: //medium.com/nomad-cities/the-worlds-first-digital-nomad-visa-will-be-avable-in-2019-2b674c9bd847

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map