Weebly az oktatáshoz – Hogyan könnyíti meg a tanulást [2020]

Oktató lenni nem könnyű. Nemcsak a napi adminisztrátort kell gondoznia, például feladatok kézbesítését és gyűjtését, valamint fontos információk küldését a szülőknek és a diákoknak, hanem folyamatosan találjon inspiráló módszereket a tanulás izgalmassá tételére.


Ha ez ismerősnek tűnik, akkor kaphatom a választ: Weebly az oktatásért.

A Weebly for Education lehetővé teszi, hogy saját osztályblogját vagy webhelyét hozzon létre, így tanulási anyagokat vagy információkat tehet közzé a diákok vagy szüleik számára..

Fiókokat is létrehozhat a hallgatók számára, így ugyanazokat a webhely-készítési eszközöket használhatják saját weblapjaik elkészítéséhez.

A digitális korban, semmi nem vonzza be a gyerekeket, mint például a képesség, hogy szórakoztató és intuitív technológiával terjesszék kreatív szárnyukat, és a Weebly for Education egyedi megközelítése csak a szükséges inspirációt nyújthatja.

Ha szeretne többet megtudni a Weebly-ről, feltétlenül olvassa el a mélyreható áttekintést.

Mi a Weebly az oktatáshoz??

A Weebly for Education egy innovatív platform, amely lehetővé teszi könnyen létrehozhatja saját osztály webhelyét és blogot, és akár fiókot is nyithat a diákok számára.

Teljes mértékben ellenőrzése alatt áll a hallgatói fiókok, és osztályokban felveheti, törölheti vagy rendezheti őket. Az osztály webhelyén oktatási anyagokat tölthet fel, feladatokat küldhet és információkat nyújthat a diákoknak vagy a szülőknek. Vannak olyan kütyü, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára a feladatok közvetlenül a weboldalra történő feltöltését.

A hallgatók hozzáférhetnek a Weebly készítőjéhez, hogy saját személyes webhelyet hozzanak létre információ és multimédia megosztása, saját munkájuk közzététele, visszajelzés megszerzése és bármikor tartózkodás bármilyen helyről.

Tanárként olyan további funkciókkal rendelkezik, amelyek felhatalmazást adnak a hallgatók tevékenységének mérséklésére.

Mit tehet nekem a Weebly az oktatásért??

A Weebly vagy az Education nagyszerű lehetőségeket kínál mind a hallgatók, mind a tanárok számára, akik platformukat használják:

 • Húzza és dobja le a webhely szerkesztőjét: A Weebly for Education különlegessége az, hogy Ön és a hallgatók saját kezdőbarát drag-and-drop oldal-készítőjével készíthetnek saját webhelyeket..
 • Használjon multimédiát oktatási eszközként: Ön és diákjai videót, audiót, dokumentumokat, térképeket, képeket stb. Tölthetnek fel webhelyére. Használhatja a Weebly galériáit, video- és audiolejátszóit, dokumentum-nézőit és más kiegészítőket a tartalom megjelenítéséhez és megtekintéséhez.
 • Blogszerző eszközök: Blogot használhat feladatok küldésére, tananyagok vagy órák terjesztésére, vagy információk nyújtására a diákok és a szülők számára. A diákok saját blogokat hozhatnak létre, amelyekben közzétehetik munkájukat, sőt, megjegyzéseket fűzhetnek egymás munkájához.
 • Ingyenes Weebly tárhely: A Weebly nagylelkűen ingyenes tárhelyet nyújt webhelyének, korlátlan tárolási és sávszélességgel. Korlátlan számú webhelyet építhet korlátlan számú oldallal. Fizethet a fiókja frissítéséért, vagy megvásárolhatja a saját domainjét, amellyel befogadhatja.
 • Testreszabási szabadság: Választhat a Weebly 70+ ingyenes sablonjai közül, amelyeket azután teljesen testreszabhat a drag and drop alkalmazás segítségével. Haladóbb kurzusok vagy kalandos hallgatók számára a Weebly készítője hozzáférést is biztosít az egyedi kód hozzáadásához HTML és CSS segítségével.

Nagyszerű! De vajon könnyen használható?

Amint az az alábbi képernyőképen látható, az „osztályok” és a hallgatói fiókok létrehozása és kezelése nagyon egyszerű.

Mi a Weebly az oktatáshoz? Image1

Ha nem vagy hozzáértő, nem kell aggódnia – a Weebly rengeteg tippet és útmutatót kínál. Például az első regisztrációkor ezeket a praktikus bemutatkozásokat fogadja meg:

Mi a Weebly az oktatáshoz? Image2

Amikor Ön vagy egy diák először használja az építőt, akkor szintén áttekintheti Önt egy lépésről lépésre:

Mi a Weebly az oktatáshoz? Image3

Nem csak ezt, hanem A Weebly az egyik leg intuitívabb és kezdőbarát weboldalépítő. Az elemeket a bal oldali menüből közvetlenül az oldalra húzhatja. Ha rákattint egy elemre, az előugró ablakban szerkesztheti annak tartalmát. Oldalak létrehozása, a téma megváltoztatása stb. Mindössze néhány kattintással megtehető:

Mi a Weebly az oktatás számára? Image4

Ha egy weboldal-készítőt kellene ajánlanom a felhasználók számára, előzetes tapasztalat nélkül, akkor valószínűleg a Weebly lenne. Olyan egyszerű a használata, hogy az inspirált hallgatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy saját maguk is elinduljanak, anélkül, hogy szükség lenne egy tanár útmutatására.

Hogyan használhatom a Weebly-t az osztályok oktatásához? Milyen előnyei vannak??

Saját weboldal készítésének lehetőségei teljesen új világot nyitnak meg.

Minden hallgató weboldala olyan, mint a saját „e-portfólió”, ahol kiküldhetik feladataikat vagy akár a saját háziállat-projektjeik.

Tegyük fel például, hogy paleontológiát tanít. A hallgatók kategóriákat hozhatnak létre a blogban minden korosztályhoz, például a jégkorszakhoz, a mezozói korhoz stb. Az egyes kategóriákba tartozó bejegyzés lehet egyéni projektjeik vagy házi feladatok az adott kor számára..

Ha van például egy feladat, amely kifejezetten a dinoszaurusz kövületekre vonatkozik, létrehozhatnak egy bejegyzését és közzétehetik azt. Az építő segítségével digitális bemutatókat készíthetnek ásatások videoklipekkel, kövületek képeivel és érdekes cikkekre mutató hivatkozásokkal.

A kommentáló funkció segítségével a hallgatók visszajelzéseket adhatnak egymásnak, és megoszthatják ötleteiket. Képzelje el, milyen nagyszerű lehetőség lehet a félénk hallgatók számára, hogy jobban részt vegyenek az osztálybeszélgetésekben.

Tanárként, képes lesz moderálni a beszélgetéseket abban az esetben, ha kiszabadulnak a kezéből.

Biztos vagyok benne, hogy a hallgatók imádni fogják ezeket a különféle online eszközöket. A házi feladat mókaként fog érezni magát, nem pedig házimunkát.

A Weebly lehetővé teszi, hogy kihasználja azt az időt, amelyet a hallgatók az interneten töltöttek oktatás céljából:

 • A diákok megoszthatják munkájukat és ötleteiket osztálytársaikkal, vagy akár a világ egészével
 • Más ingyenes hosting platformokkal vagy közösségi médiával ellentétben a hallgatókat nem bombázzák reklámok vagy zavaró / nem megfelelő tartalom
 • Megvédheti hallgatóinak magánéletét azáltal, hogy weboldalait privátvá teszi a külvilág felé
 • A technológia a jövő, és az internettudás elengedhetetlen túlélési képessé vált, valamint kulcsfontosságúvá vált a lehetőségek felkutatásához. És ki tudja? A következő Mark Zuckerberg, Elon Musk vagy Jeff Bezos lehet az osztályban.

Mint tanár, nagyon sokféle módon kihasználhatja a Weebly for Education előnyeit saját tanítási módszereinek kibővítésére. Saját webhelyét vagy blogját felhasználhatja:

 • Oszd meg érdekes cikkeket, osztályjegyzeteket vagy egyéb tananyagokat blogbejegyzésként, vagy töltsd le őket letölthető fájlok formájában.
 • Használja a multimédiát az egész webhelyen, hogy szórakoztatóbbá tegye a tanulást, különös tekintettel a Weebly audio- és videolejátszóira (amelyek a Pro tervhez tartoznak).
 • Mivel a blog időrendi, könnyen használható hírlevélként a kurzusához. Ez nagyszerű lehet általános iskolai bejelentéseknél, a diákok eredményeinek gratulálásánál vagy akár a teszteredmények közzétételénél is.
 • A Weebly hozzárendelési widgetjével webhelyén gyűjtheti a diákok által feltöltött megbízásokat vagy egyéb dokumentumokat.

Szóval, ki Weebly az oktatásért??

Sem a tanároknak, sem a hallgatóknak nincs szükségük előzetes tapasztalatra a Weebly for Education használatához. Diákjainak alapvető számítógépes ismeretekre lesz szükségük, de a Weebly felhasználható a számítógépes ismeretek fejlesztésére is.

A Weebly for Education legszembetűnőbb felhasználása valamilyen típusú információs technológia, számítógépes ismeretek vagy digitális tervezés kurzusai számára. Mivel használhat egyedi HTML-t és CSS-t, a Weebly ideális jelölt lenne a weblapok tervezésének vagy fejlesztésének bevezetésére is.

A Weebly for Education azonban szinte bármilyen tárgyra alkalmazható, legyen az paleontológia, történelem, tudomány, matematika vagy nyelvtan. Megfelelőnek kell lennie az általános iskola és a középiskola diákjai számára.

A Weebly for Education is remekül szolgálhat, ha oktató vagy magántanár, aki iskola utáni osztályokat vezet.

Van-e alternatíva a Weebly számára az oktatáshoz??

Napjainkban sok különféle weboldal-készítő áll rendelkezésre, a Wix és a Site123 pedig a legjobbak egyike. Noha nem kínálnak speciális irányítópultot a tanárok számára, vannak néhány nagyon lenyűgöző funkció:

Wix

 • 23 oktatási webhelysablon bármi számára, az iskolai weboldalaktól kezdve a művészeti osztályokig
 • Kiterjedt blog- és fórumeszközök
 • Multimédia támogatás beépített videolejátszókkal
 • Dokumentumok feltöltésének és letöltésének a lehetősége a webhelyről
 • Fiókonként több felhasználó, azaz azt jelenti, hogy szerzői jogokat adhat a hallgatóknak a blogjában bejegyzések létrehozására
 • Egy alkalmazáspiac, extra funkciókkal a tanárok számára
 • Lehetőség bizonyos oldalakhoz való hozzáférés jelszavak használatával történő korlátozására

Site123

 • Néhány oktatással kapcsolatos sablon
 • Egy alkalmazáspiac, extra funkciókkal a tanárok számára
 • Multimédia lehetőségek (de nincs beépített videolejátszó)
 • Képes fiókot létrehozni közreműködőknek vagy blogszerzőknek
 • A teljes webhely jelszóval történő védelmének lehetősége (nem az egyes oldalak)

A Weebly hatalmas előnye mindkettővel szemben ez minden hallgató saját fiókot kap saját webhelyének elkészítéséhez, megismerve a tulajdonjogot és a függetlenséget.

A Weebly szintén kezdőbarát, mint a Wix, bár nagyon hasonló a Site123-hoz.

A Weebly for Education legszembetűnőbb hiányossága az nincsenek oktatási specifikus sablonok, míg a Wix és a Weebly sablonokat kínál különféle oktatási résekhez. Ez teszi a Wix-et jobb választásnak, ha nagyszerű webhelyet szeretne létrehozni a diákokkal és a tanárokkal való kommunikációhoz, de A Weebly a legjobb megoldás oktatási eszközként.

Egy másik nagy csalódás a Weebly for Education iránt nem tartalmaz olyan alapvető eszközöket, amelyek hasznosak lehetnek a passzív tanárok számára, például fórum vagy beépített naptár.

A Weebly szintén nem jó megoldás, ha élő tanfolyamokat szeretne rendezni. Ennek egyetlen módja az élő YouTube-videók beágyazása, de nem lesz képes kapcsolatba lépni a nézőkkel.

Ha ezek az eszközök és szolgáltatások fontosak számodra, akkor jobb, ha a Wix-et vagy a Site123-t használja. Olvassa el a Wix mélyreható áttekintését, hogy megtudja, mit kínál még.

A Weebly az oktatásért valóban ingyenes?

A rövid válasz: igen! Nem kell fillért fizetnie annak érdekében, hogy kihasználhassa a Weebly for Education platform legjobb tulajdonságait.

A szabad tervnek azonban vannak bizonyos korlátozásai, például:

 • Nincs video-, hang- vagy keresési funkció a tanárok és a diákok számára. A videókat azonban beágyazhatjuk a YouTube-linkek segítségével
 • Fájlméret korlátozások
 • 40 tanuló / tanár
 • Diákfiókonként 1 webhely
 • 5 oldal egy hallgató weboldalán

Ha több diákja van, akkor a Weebly kiegészítő kiegészítő csomagokat kínál, amelyek 10 további diákfiókot nyújtanak Önnek. Ha 41 hallgatója van – szerencsétlenség, továbbra is fizetnie kell 10 extraért.

Ugyanakkor az USA-ban az átlagos osztálytermi méret 20-30 tanuló között van, az ingyenes tervnek a legtöbb tanár számára elegendőnek kell lennie.

A következőt kapja meg, ha frissíti a Pro tervre:

 • 10 webhely hallgatószámlánként
 • Korlátlan oldal a hallgatói webhelyek számára
 • Töltsön fel fájlokat egyenként 250 MB-ig
 • Használja a Weebly audio- és videolejátszóit, valamint a keresési funkciókat
 • Beágyazott dokumentumok

Vannak olyan extra előnyök is, amelyek csak a tanárra vonatkoznak:

 • Jelszóval védett egyes oldalak
 • Prémium támogatás
 • Távolítsa el vagy testre szabja a Weebly láblécét

Ha úgy dönt, hogy frissít, úgy gondolom, hogy az árakat nagyon megfizethetőnek találja. Az egyetlen fogás, hogy egész évben fizetnie kell előre.

Egy másik nagy plusz az, hogy a legtöbb ingyenes weboldalépítő platformon ellentétben, A Weebly nem jelenít meg hirdetéseket az Ön webhelyén így nem kell aggódnia a nem megfelelő tartalom miatt.

Campus kiadás: igazgatók és iskolai körzet adminisztrátorainak

Ha igazgató vagy egy iskolakörzeti adminisztrátor, és úgy gondolja, hogy a Weebly for Education nagyszerű eszköz a tanárok és a diákok számára, örömmel fogja tudni, hogy a Weebly nagyszerű megoldást kínál Önnek.

Egy szabványos Campus Edition fiókkal akár 20 tanárfiók és 500 hallgatófiók is lehet a tiéd alatt. Egy további tanár és 25 további diák fiók vásárolható éves díj ellenében. Ugyanaz a hozzáférése lesz a Weebly webhely-készítési funkcióinak.

Ha már tanáraik használják a Weebly for Education programot, felvehetik már meglévő fiókokat a Campus Edition fiókjába. Az önöknél lévő összes tanár 38% kedvezményt kap a Pro-fiók megvásárlásakor.

Az Weebly for Education oktatását újra szórakoztatóvá teheti

A Weebly saját weboldal készítőjét választotta, és elérhetővé tette azt a tanárok és a diákok számára oktatási célokra. Olyan nyilvánvalónak tűnik, nehéz elhinni, hogy más vállalatok nem ugyanezt teszik.

Ez egy friss levegő lélegzete, amely csak megváltoztathatja azt, hogy Ön és a hallgatói miként látják a digitális oktatást.

A nagylelkű ingyenes tervnek elegendő helyet kell adnia Önnek és hallgatóinak a munkához, sőt a Pro terv is megfizethető.

Ha kipróbálni akarja, akkor semmit nem veszíthet. Ki tudja? Függetlenül attól, hogy hosszú távon ragaszkodik hozzá, akár nem, ez akár egy egyszeri tevékenység is lehet, amelyet Ön és a hallgatói élvezni fognak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map