Sprout Social Review 2020 – Megéri az árcédulát?

csíra-társadalmi-overview1


Egy drága közösségi média irányítópult vállalkozások számára

A Sprout Social nagyszerű eszköz, de ahhoz, hogy a marketing játék tetején maradhasson, erős közösségi médiastratégiára van szüksége. SMB-ként lehet, hogy nincs ideje vagy készségei ahhoz, hogy magát felépítse, de üzleti ebéd áráért megteheti béreljen fel szociális média szakértőt a Fiverr-en amely elviszi vállalkozását a következő szintre.

A 2010-ben alapított Sprout Social abszolút az egyik a legjobb közösségi médiakezelő eszközök vállalkozások és márkák számára. Valójában az üzleti felhasználók fókuszában vannak, és jelenleg több mint 20 000 ügyfele van.

Van egy dolog, amit előzetesen fel kell tüntetnünk: A Sprout Social nem olcsó megoldás. Bár ez a helyzet a jelenleg elérhető legjobb közösségi médiaeszközökkel.

A jó hír az, hogy van egy kockázatmentes Sprout Social próbaverzió. 30 nap áll rendelkezésére, hogy kipróbálhassa, és nem is kell megadnia a hitelkártya-adatait.

Az olyan eszközökkel ellentétben, mint a Hootsuite és a SocialPilot, A Sprout Socialnak nincs csapatterve. Ehelyett havonta fizet egy felhasználónként. Legfeljebb öt közösségi médiaprofilt kezelhet a Szabványos tervvel, és tíz a Szakmai vagy Speciális tervvel.

A Sprout Social használható:

 • Facebook ütemező
 • Instagram ütemező
 • Tweet ütemező
 • Pinterest ütemező

Az alkalmazás támogatja az automatikus Facebook feladást, valamint a Twitterbe, a LinkedInbe, az Instagramba és a Pinterestbe való feladást. A chatbotokat a Facebook Messenger használatával is használhatja, és a Sprout Socialintegrációval ellenőrizheti a Google Cégem és a TripAdvisor véleményét.

A legtöbb Sprout Social beszámoló szerint kiváló közösségi média eszköz az üzleti életben, de két fontos kérdés feltehető:

 • Először is, ez valóban megéri a izmos árcédulát amikor vannak olcsóbb közösségi médiaeszközök?
 • Másodszor: a Sprout Social a megfelelő közösségi médiakezelő eszköz foglalkozzon a megkülönböztetett üzleti igényekkel?

Kipróbáljuk az előrehaladott tervet. És a Sprout Social felülvizsgálat végére meg kell adnia a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Ezt az eszközt egy nagyobb projekt részeként teszteltük a legnépszerűbb közösségi médiakezelő eszközök.

Funkcióban gazdag közösségi média irányítópult

Nem számít, hol tartózkodik a Sprout Social alkalmazásban, a navigációs menü lehetővé teszi a kívánt szolgáltatások elérését. És nagyon sok van ezek közül, beleértve a társadalmi CRM-et a követői jobb megértése és bevonása érdekében.

A Sprout Social lehetővé teszi a tartalom közzétételéhez, a társadalmi meghallgatáshoz és a követőivel való kapcsolattartáshoz szolgáló eszközöket is ügyfél-elégedettségi felmérések készítése Twitter-en keresztül. Te is növelje a Facebook hozzászólásait az alkalmazáson belül.

Közösségi beérkező levelek és elkötelezettség

A Sprout Social intelligens postaládája kissé különbözik a többi közösségi médiamegfigyelő eszköz felületétől. Különösen akkor, ha megszokta, hogy a társadalmi patakokat egymás mellett látja, mint például a Hootsuite-ban, vagy külön, mint például a pufferban.

Ha viszont megszokod, valószínűleg azon tűnődsz, hogy vajon hogyan sikerült valaha is nélküled. Legalábbis így éreztem magam!

csíra-társadalmi-features1

A Közösségi Beérkező levelek az összes üzenetet megjelenítik, és praktikus ikonnal jelzik, hogy melyik webhelyről származnak. Az egyes üzenetekkel ugyanúgy léphet kapcsolatba, mint az interneten. Ez azt jelenti, hogy kedvenc tweetjeit, mint például a Facebook üzeneteket, retweettetheti és megoszthatja, valamint privát üzenetküldést használhat közösségi médiafiókjain.

A sávdiagram megmutatja, hogy hány üzenettel kell még foglalkoznia (akár válaszolva, akár teljesnek jelölve). Megváltoztathatja a dátumtartományt az utolsó negyedév, hét, nap vagy egyéni időszak megjelenítéséhez.

Közösségi hallgatás

Jó hír: ha a Social Sprout-ot Twitter-hashtag-nyomkövetőként kívánja használni, akkor magában foglalja magát.

A Sprout Social media figyelő funkció lehetővé teszi a Twitter-keresés egyszerű létrehozását az irányítópulton keresztül, és megnézheti, mi történik azokban a témákban, amelyek az Ön vállalkozása vagy márkája szempontjából fontosak.

csíra-társadalmi-features2

Figyelemmel kíséri a patak, és te is mint például, retweet vagy e-mail tartalom – a dolgokat spamként is megjelölheti (ami becsületesen ugyanolyan hasznos lehet). Ezenkívül több Twitter-keresést is beállíthat különböző hashtagek és kulcsszavak számára.

Eddig jó. De ha sokoldalú közösségi médiakövetőt keres, csalódott lesz, még a haladó terv alapján is. Ennek oka az, hogy ha más közösségi médiaplatformokra is közösségi hallgatást szeretne, akkor fizetnie kell az Advanced Listening kiegészítőért.

Kipróbáltam a Twitter segítségével. Figyelemmel kísérheti a szavakat, kifejezéseket, hashtagokat, megemlítéseket és még sok minden mást összetett lekérdezéseket hozhat létre. Ez hasznos eszköznek tűnik azoknak a márkáknak, akik szeretnék finomítani a közösségi média hallgatását, tehát ez egy kicsit bosszantó, hogy extra fizetnie kell további platformokhoz.

csíra-társadalmi-features3

Publikációk és ütemezés

A kiadói felületre való belépéskor a Sprout Social működik, mint sok más közösségi médiakezelő eszköz. Kiválasztja a közösségi média-fiókokat, hozzáadja a linket, és azonnali áttekintést kap a képernyő jobb oldalán látható képernyőről, hogyan fog kinézni..

csíra-társadalmi-features4

Ez szépen működik a Twitter és a Facebook, de kevésbé az Instagram és a Pinterest számára. Valójában, amikor az Instagram tartalmat ütemezi, emlékeztetőt kap a postázáshoz a Sprout Social alkalmazáson keresztül. És a Pinterest Rich Pins nem jelenít meg előnézetet a webalkalmazásban, így fogalma sincs arról, hogy valójában hogyan fog kinézni a csapod, amíg el nem teszi.

Miután befejezte a közösségi média bejegyzésének szerkesztését, van néhány lehetősége. Ütemezheti, ütemezheti és lemásolhatja (új hozzászólást hozhat létre más közösségi hálózatokhoz), vagy ütemezheti és visszatérhet a komponálási ablakba.

Az ütemezés szempontjából választhat úgy, hogy azonnal elküldi a tartalmat, kiválaszthat egy konkrét dátumot és időt, vagy megteheti a Sprout Social programot. töltse ki az elkötelezettség hiányosságait és tegyen ajánlásokat a legjobb idő a feladáshoz.

Ha elkészült, láthatja a közösségi média feladási ütemezését a Sprout Social naptárában.

Más szociális médianaptáraktól eltérően, a Sprout Social naptárában nem húzza le. Ez azt jelenti, hogy van egy további lépés, ha át szeretné ütemezni a tartalmat, mivel kézzel kell szerkesztenie a küldési időket. Véleményem szerint a drag and drop naptárak olyan eszközökben, mint a Hootsuite és a Sendible, sokkal jobban működnek, mint a közösségi média poszttervezői..

Csapat jellemzői

A Sprout Social számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik könnyű csapatok és nagyvállalatok számára a szociális média ütemezésének hatékony kezelése.

Bármely üzenethez egy nyomógombbal hozzárendelhet feladatokat a csapat tagjaihoz, a csoport tagjai megjegyzéseket fűzhetnek a feladatokhoz. Ráadásul csoportosíthatja a közösségi média profiljait az egyszerűbb kezelés és jelentéstétel érdekében.

Könnyű meghívni és felvenni a csapattagokat, és engedélyeket megadni az egyes szociális média-fiókokon vagy csoportokon végzett tevékenységeikhez. Ez lehetővé teszi a csapatok számára, hogy hozzon létre egy jóváhagyási munkafolyamatot minimális erőfeszítéssel.

csíra-társadalmi-features5

ViralPost

A Sprout Socialnak van egy újabb ügyes funkciója a közzétételhez. Az alkalmazás automatikusan képes tegye közzé tartalmát abban az időben, amikor a leginkább elköteleződik a ViralPost szolgáltatáson keresztül.

Teljes nyilvánosságra hozatal: ehhez egy kis munkát igényel a keresés. Miután beállította az egyes közösségi hálózatok feladási idejét, lépjen a sor beállításaira, és engedélyezze a ViralPost alkalmazást. Válassza ki, hogy milyen gyakran szeretné elküldeni a hozzászólásokat, és hagyja, hogy a Sprout Social elvégezze a dolgát.

csíra-társadalmi-features6

Kiegészítők és segédprogramok

A Sprout Social a fő eszközein túlmenően még tovább fejlesztheti a közösségi média stratégiáját kiegészítőkkel és integrációkkal. Ha közösségi médiát használ ügyfélszolgálathoz, akkor a A Zendesk, a HubSpot szolgáltatás és a UserVoice integrációk üdvözöljük.

Az alkalmazás egy Twitter-követő eszközt is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, ki említ téged, ki beszél veled, és ki követi azt, amelyet vissza kell követnie. Ezek az eszközök gyorsan segítenek növekszik a közönség és növelheti engnyítási. Van egy tisztító eszköz is, amely segíti a nem aktív vagy spamnak látszó emberek követését.

Kezdőbarát közösségi fiók beállítása

A Sprout Social használatának megkezdése rendkívül egyszerű. A kezelőfelület intuitív, így még ha csak a szociális média ütemező eszközeivel is kezd el kezdeni, képes lesz arra, hogy add hozzá a közösségi média profilokat, és kezdje el gyorsan eltervezni a közösségi tartalmat.

Egyszerű beállítás

Miután megadta a nevét, e-mail címét és jelszavát, az alkalmazás felszólítja Önt, hogy csatlakozzon a Twitter-hez.

csíra-társadalmi-könnyű-of-use1

Ezután gyorsan visszatér a képernyőhöz, ahol további közösségi médiafiókokat adhat hozzá. A képernyő alján praktikus emlékeztető található, hogy hány további profilt adhat hozzá.

csíra-társadalmi-könnyű-of-use2

Ugyanilyen egyszerű a további fiókok beállítása. Mint más eszközöknél is, nem adhat hozzá személyes LinkedIn-fiókokat. Ez azonban nem meglepő, mivel a Sprout Social annyira az üzleti felhasználókra koncentrál.

A telepítés befejezéséhez adatait adja meg a cégéről, az alkalmazottak számáról és az időzónáról. Ezután válaszolnia kell néhány gyors kérdésre testreszabhatja az alkalmazást az Ön igényei szerint.

csíra-társadalmi-könnyű-of-use3

Mentett válaszok

A Sprout Social nemrégiben új funkcióval bővítette a fejlett tervet, amely elősegíti a vállalkozások és a csapatok szociális médiakezelésének felgyorsítását: mentett válaszok. Ez az eszköz lehetővé teszi létrehozhat és menthet testreszabott válaszokat a követők közösségi média üzeneteire.

Könnyen hozzáadhat egy mentett választ, ahogyan van, vagy testreszabhatja, hogy jobban megfeleljen az üzenetnek. Az elmentett válaszokat az Eszközkönyvtárból kezelheti, ahol média és képeket tárol, amelyeket felhasználhat a közösségi média bejegyzésében.

csíra-társadalmi-könnyű-of-use4

Chatbots

A Sprout Socialnak van egy chatbot eszköze, amely megkönnyíti a szuperreagálást a Twitteren és a Facebookon. Ha ezek azok a platformok, ahol általában a legtöbb üzenetet küldik az ügyfeleknek, ez segít gyorsítsa fel az ügyfelek válaszidejét anélkül, hogy folyamatosan online legyen.

csíra-társadalmi-könnyű-of-use5

Botokat állíthat fel, amelyek optimalizálva vannak az ügyfélszolgálat, az ólom generálás, a vásárlás vagy a tartalom felfedezése céljából. Botot is létrehozhat a semmiből. Van egy praktikus (ha kissé túlnyomórészt) folyamatábra felület, így eldöntheti, hogy mikor történik válasz. A chatbotok egyre növekvő felhasználásával ez kiváló szolgáltatás.

Automatikusan létrehozott mélységjelentések

Számos vélemény sorolja be a Sprout Social analytikát a közösségi média mérési eszközeinek tetején. Mint a küldhető, a Sprout Social automatikusan generálja a közösségi média jelentéseit a hozzáadott fiókok alapján. Ez azonban nem azonnali. Valójában akár 24 órát is igénybe vehet az összes adat begyűjtése.

csíra-társadalmi-reporting1

Analitika

A Sprout Social adatot von le az üzleti számlákról. Megtekintheti ezeket az adatokat egészében, vagy statisztikákat készíthet az egyes platformokról és fiókokról. Könnyedén megnézheti az elkötelezettségre vonatkozó adatokat, a követői demográfiai adatokat és így tovább jó áttekintés arról, hogy ki a közönség és milyen hatással van a tartalomra.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Sprout Social elemzése hogyan segíthet javítani a közösségi média stratégiáját, ne keresse tovább.

Jelentés

Hasonlóképpen, a Sprout Social lehetővé teszi, hogy jelentéseket készítsen minden fiókjáról, csoportjáról vagy egyedi fiókjáról.

Míg testreszabhatja a jelentéseket a jelentési időszak vagy a mellékelt adatok megváltoztatásával, A Sprout Social alapértelmezett jelentései nagyon hasznosak, és időt spórolhat az elfoglalt közösségi médiamenedzserek számára. A Sprout Social magában foglalja az ügyfélszolgálati csapatok interakcióinak beszámolását a közösségi médián keresztül.

Alkalmazások és integrációk

A Sprout Social elemzést végez Twitter profilokból, Facebook oldalakról, Instagram személyes és üzleti profilokból és LinkedIn oldalakról. Te is integrálja a Google Analytics adatait néhány kattintással, hogy holisztikus képet kapjon a közösségi média tartalmának teljesítményéről.

Jelölje meg, hogy Sharon külön bejegyzésére hivatkozzon az SS elemzésében. A huzat ugyanabban az Asana-kártyában található.

csíra-támogatás

Keresse meg saját válaszát, vagy készüljön fel, hogy várjon segítségre

Számos Sprout Social vélemény szerint a támogató csoport nagyon reagál, de amikor felvettem a kapcsolatot velük, egy kis időbe telt a válasz.

A jó dolog a Sprout Socialnál széles tudásbázissal rendelkezik videókkal, útmutatókkal, rögzített webinarokkal, GYIK-tal, és több. Ez azt jelenti, hogy könnyű segíteni magának, főleg néhány beállítási feladatnál.

A Sprout Social szerint 24 órás támogatást kínál. A legfontosabb támogatási csatornák az e-mail, a támogatási igény és a közösségi média. Nem volt lehetőség az élő csevegésre, amikor megpróbáltam. Így történt, amikor felvettem a kapcsolatot a Sprout Social támogatási csoporttal.

Email

Üzenet küldtem egy hétköznap reggel közepén, és villámgyors automatikus visszaigazolást kaptam. Létrehoztak egy támogatási jegyet, de a válasz megkeresése körülbelül 18 órát vett igénybe. Véleményem szerint ez túl lassú. azonban, a válasz hasznos volt, és csatolt egy linket egy hasznos videóhoz.

csíra-társadalmi-support1

Támogatási kérelem

Másik kérdést tettem fel a weboldalon a „kérés küldése” opcióval. A válasz erre kissé lassabb volt, de támogatási jegy létrehozását is eredményezte. Végül kaptam választ, de csak annyit kell mondanom, hogy egy ügyvezető kapcsolatba lép velem (ami még nem történt meg).

Facebook

Amikor elküldtem egy Facebook üzenetet, alig több mint egy órán belül kaptam választ, amit gondoltam, hogy rendben van. Az interakció kellemes és hasznos volt, és segítséget is tudtam kapni a többi támogatási jegyem felállításához a sorban.

csíra-társadalmi-support2

Támogatási kérdőív

Támogatás típusaFeltett kérdés:Órák a rendelkezésre állásVálaszidőMegválaszolt kérdés?

Igen / Nem / Némileg

Szolgáltatás
Pontszám (1-5)
EmailHelló, zavarban vagyok a Facebook chatbot beállításával kapcsolatban. Megkezdtem a folyamatot, de olyan sok lehetőség van a folyamatábraban, nem tudom, mi a teendő a következő.24/718 óraIgen2.5
Támogatási igényÜdvözlet, a fejlett tervet használom – hogyan állíthatom be a Facebook társadalmi hallgatását?24/75 óraNem2.5
FacebookMilyen napokban / órákban érhető el a Sprout Social támogatás?24/71 óraIgen4

A Sprout Social Pricing segítségével megkaphatja azt, amit fizet

Mint láthatja, a Sprout Social az tele szolgáltatásokkal a vállalkozások számára és vállalkozások. De ez a funkcionalitás nem olcsó. A legtöbb Sprout Social vélemény pozitív az alkalmazással kapcsolatban, mint közzétételi, megfigyelési, elkötelezettség és közösségi média elemző eszköz. Az ár? Nem túl sok.

Felhasználónkénti árképzéssel, a Sprout Social költsége gyorsan felszámolódhat a nagy csapatok számára, tehát gondolkodni kell valamiről, ha fontolja meg, hogy melyik közösségi médiakezelő eszközt használja vállalkozása számára.

Ha úgy dönt, hogy befektet, akkor bármilyen nagyobb hitelkártyával vagy PayPal-ban fizethet. Tudod is (és kell is) próbáljon ki 30 napig bármilyen Sprout Social tervet mielőtt ténylegesen pénzt költene.

 A közösségi profilok számaFelhasználók számaRendelkezésre álló hozzászólásokÁr
Alapértelmezett51Korlátlan99
Szakmai101Korlátlan149
Fejlett101Korlátlan249

Egy 30 napos ingyenes próbaverzióval, ha úgy dönt, hogy a Sprout Social nem az Ön számára készült, egyszerűen befejezheti a próbaidőszakot és lezárhatja a fiókot. Ha feliratkozik, és utána le kell mondania (és visszatérítést szeretne kapni), érdemes átnézni útmutatónkat ezen egyszerű folyamat áttekintéséért.

A Sprout Social tele van nagyszerű szolgáltatásokkal a vállalkozások és a nagyvállalatok számára. Ez megkönnyíti a több közösségi médiafiók kezelését egyetlen intuitív felületen. Számos hasznos jelentést tartalmaz, így néhány kattintással megoszthatja a közösségi médiában elért haladást.

Mindenkinek megfelelő? Nem. De a keresett vállalkozások számára ez nagyszerű intuitív csapatmunka, amely hozzáadott értéket és betekintést nyújthat a kommunikációs stratégiájukhoz. Ne feledje, hogy a felhasználónkénti árazás nagyon költséges lehet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map