Zenbox Review 2020 – toliko popularan, ali ima li dobro?

Poljska web hosting tvrtka Zenbox osnovana je 2012. godine kao novo svježe prihvaćanje industrije. Oni su prvi u zemlji koji su ponudili hosting u oblaku, a vjeruju da su njihova rješenja prethodnica nove ere hostinga. Trenutno su njihova web stranica i usluga dostupni samo na poljskom.


Značajke i jednostavnost upotrebe

Umjesto da nudi svoje uobičajene zajedničke, cloud ili upravljane usluge hostinga, Zenbox je odabrao drugačiji pristup; oni su kombinirali hibridni oblak dizajn s najboljim softverom i hardverom koje tržište može ponuditi. To osigurava brza i pouzdana usluga kao i fleksibilni i sigurni sustavi.

Ponude Zenbox-a vrlo su jednostavne: svaki plan uključuje neograničen račun za pohranu, propusnost, baze podataka, domene i račune e-pošte. Jedini razlika je u ograničenju broja jedinstvenih posjetitelja koji su vam dopušteni svaki mjesec. Svaki plan nosi naziv po jedinstvenom ograničenju broja posjetitelja: za Zenbox 5k, to je 5000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno; Zenbox 25k omogućuje 25.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno; Zenbox 50k omogućuje 50.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno; Zenbox 100k omogućuje 100.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Ako dobiješ više od 100.000 jedinstvenih posjetitelja svaki mjesec, možete se obratiti njima prilagođeni plan hostinga.

Ali ne brinite: Zenbox ne kažnjava vas samo zato što vaše web mjesto postaje popularnije nego što se očekivalo. Ako vam se dogodi da, primjerice, kupite Zenbox 5k plan i tada dobijete 6000 posjetitelja tog mjeseca, nećete se jednog dana probuditi i iznenada će vaš račun za hosting biti obustavljen. (Međutim, ako se to događa redovito, možda ćete kontaktirati predstavnika Zenbox-a i pitati želite li nadograditi svoj plan.)

Zenbox

Zenbox je prilično uložio u svoju hosting infrastrukturu kako bi svojim korisnicima pružio najbrži hardver i softver na poljskom tržištu. Umjesto tipičnih MySQL baza podataka, odlučili su se za MySQL PerconaDB, koji traje do tri puta brže nego inače. njihov Poslužitelj LiteSpeed ​​Enterprise također trči do šest puta brži od web poslužitelja Apache. Nadalje, svi podaci vaših web stranica nalaze se na njima čisti SSD-ovi i pokretati na instancama 32 GB RAM-a i 16 vCPU. Oni također jamče 99,99% produžetka – znatno viši nivo od 99,9% u prosjeku.

Jedna od jedinstvenih karakteristika Zenboxa je da oni ne stvaraju sigurnosne kopije podataka na dnevnoj ili tjednoj osnovi – to čine svakih šest sati. Svaka kopija je čuva se do sedam dana, tako da možete biti sigurni da ćete, bez obzira na to što se mogu dogoditi nesretnici, izgubiti najviše posla samo šest sati.

cijena i podrška

Sheme za cijene Zenbox-a su jednako jednostavan kao i njihovi planovi za hosting. Plaćate mjesečnu naknadu s dva mjeseca besplatno ako se odlučite za godišnji ugovor. Nemaju pogrešne promotivne cijene koje se nakon toga poduzimaju nakon početnog roka: njihovi paketi, kao i njihove cijene, krajnje transparentan. Također, s obzirom da nude neograničeno prilično puno – sve sa svojim planovima za hosting, rekao bih da su njihove cijene dobro unutar – ako ne ispod – tržišnog prosjeka.

Nemaju slobodan plan, ali imaju ga 14-dnevno besplatno probno razdoblje koji uključuje uslugu migracije web stranica i osnovnu podršku za upravljanje računom. Uz to, ako pređete iz neke druge hosting kompanije i kupite ugovor od Zenbox-a, oni će vam se obratiti rado produžite valjanost vašeg ugovora s Zenboxom koliko god vam je mjeseci preostalo s prethodnom hosting tvrtkom. Ovo vam može pružiti do devet besplatnih mjeseci hostinga – prilično izdašna ponuda.

Prebacivanje između hosting hosting planova je dovoljno jednostavno, ali svejedno vas treba kontaktirati u korisničku podršku. Budući da se njihovi planovi hostinga u potpunosti temelje na broju jedinstvenih posjetitelja koje ste dobili, prilično su proaktivni u pogledu nadgledanja korištenja računa i obratit će vam se ako postoji potreba da nadogradite na drugi plan.

Njihova korisnička podrška je dostupno 24/7 putem e-maila i obrasca za kontakt na njihovoj web stranici. Bilo je malo razočaravajuće što čak nisu imali uspostavljen sustav ulaznica za podršku, ali drago mi je bilo vidjeti da su vrlo reagiraju na e-poruke kupaca unatoč pomalo primitivnim kanalima. Oni također imaju pristojnu bazu znanja, iako je ovo u potpunosti na poljskom.

Kako se Zenbox podudara s konkurencijom?

Zenbox je nadolazeći domaćin oblaka koji dobija sve veću popularnost u svojoj rodnoj zemlji Poljskoj. Njihova out-of-box rješenja odlična su ponuda za poljske male i srednje tvrtke, ali strani kupci mogu imati više problema sa uslugom samo za poljske tvrtke.

prozodija

 • Sigurnosno kopiranje svakih šest sati
 • 14-dnevno besplatno probno razdoblje
 • Proširenja ugovora prilikom prelaska s drugog računala
 • Ultra brzi serveri i operativni sustavi

kontra

 • Nema live chat ili telefonske podrške
 • Web stranica i usluga dostupne su samo na poljskom
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map